Η Ορθόδοξη Εκκλησία εισέρχεται σήμερα στην Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου και της λαμπροφόρου Αναστάσεώς Του. Δυστυχώς, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, οι ναοί μας, σε όλη την Σκανδιναυΐα, θα λειτουργήσουν “και των θυρών κεκλεισμένων”, για να μη γίνουμε εμείς αίτιοι -άθελά μας φυσικά- της μετάδοσης του ιού, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των εκκλησιαζομένων, εξαιτίας του συνωστισμού που αναμένεται κατά την τέλεση των ιερών ακολουθιών.

Η στέρηση της φυσικής παρουσίας σας από τους ναούς μας, προκαλεί θλίψη, πρωτίστως σε μας τους κληρικούς, που θα στερηθούμε τα φωτεινά πρόσωπά σας, τα χαμόγελά σας, τις πασχάλιες ευχές σας, ιδίως δε την συμπροσευχή μας στις ευχαριστιακές συνάξεις, εκ του σύνεγγυς.

Η αναστολή τέλεσης των ιερών ακολουθιών μέχρι χθες και η τέλεσή τους “και των θυρών κεκλεισμένων” από σήμερα, δυσχεραίνει οικονομικά την μέχρι πρότινος απρόσκοπτη λειτουργία των ενοριών μας, μιας και τα έξοδα λειτουργίας τους και η μισθοδοσία των κληρικών και λαϊκών συνεργατών μας συνεχίζεται κανονικά, καθώς και η πνευματική και φιλανθρωπική μας διακονία προς τους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνουμε, λαμβάνω το θάρρος ως επίσκοπος και εν Χριστώ αδελφός σας, να ζητήσω την ηθική και οικονομική συμπαράστασή σας, για να συνεχίσουμε, να υλοποιούμε το κοινό όραμά μας και να υπηρετούμε εσάς, το Σώμα της Εκκλησίας. Δεν έχει σημασία το μέγεθος της δωρεάς, αλλά η προσφορά, αυτή καθ᾽ αυτή, ως ένδειξη αλληλεγγύης.
Σας ευχαριστώ εκ προοιμίου για τη θετική ανταπόκρισή σας στη θερμή παράκληση συμπαράστασης και διατελώ,
Με εγκάρδιες αδελφικές ευχές για Καλό Πάσχα.

+ Ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.