Πατριαρχείο Μόσχας:

Με προσευχές και δεήσεις τίμησαν στις 19 Νοεμβρίου 2017 οι κληρικοί και ενορίτες του Ιερού Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Νέας Υόρκης την εκατονταετηρίδα από εκλογής του Αγίου Τύχωνος στον Πατριαρχικό Θρόνο Μόσχας και την 115η επέτειο των εγκαινίων από τον ίδιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Ρωσικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ.

Της πανηγυρικής Θείας Συνάξεως προεξήρχε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης πάσης Αμερικής και Καναδά κ.κ. Τύχων. Επίσης συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Ναροφομίσνκ Ιωάννης, Υπεύθυνος των Πατριαρχικών παροικιών στις ΗΠΑ, ο καγκελάριος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική Πρωθιερέας John Jillions, κληρικοί του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Νέας Υόρκης.

Μετά το πέρας της Θείας Μυσταγωγίας ο Επίσκοπος Ιωάννης προσφώνησε τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική και τον ευχαρίστησε για το συλλείτουργο κατά την 115η επέτειο των εγκαινίων του Ιερού Ναού και επέδωσε στον Μακαριώτατο κ. Τύχωνα ιερό εγκόλπιο.

Αντιφωνώντας ο Μακαριώτατος κ. Τύχων τόνισε τη σημασία των εορταζομένων επετείων για όλους τους Ορθοδόξους της Αμερικής.

Οι Ιεράρχες συνέχισαν την αδελφική επικοινωνία κατά το επίσημο γεύμα. Συζητήθηκαν διάφορες πτυχές της συνεργασίας μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική και των Πατριαρχικών ενοριών στις ΗΠΑ καθώς και η επικείμενη επίσκεψη του Μητροπολίτη Τύχωνα στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, κατόπιν προσκλήσεως του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου, προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς της εκατονταετηρίδος της ενθρονίσεως του Αγίου Τύχωνος και ανασυστάσεως του Πατριαρχικού θεσμου στη Ρωσική Εκκλησία.

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εκατονταετηρίδα από εκλογής του Αγίου Τύχωνος στον Πατριαρχικό Θρόνο Μόσχας Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εκατονταετηρίδα από εκλογής του Αγίου Τύχωνος στον Πατριαρχικό Θρόνο Μόσχας Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εκατονταετηρίδα από εκλογής του Αγίου Τύχωνος στον Πατριαρχικό Θρόνο Μόσχας Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εκατονταετηρίδα από εκλογής του Αγίου Τύχωνος στον Πατριαρχικό Θρόνο Μόσχας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.