Γράφει η Μητρόπολη Φθιώτιδος

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια η Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Νεαπόλεως Λαμίας πανηγύρισε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου την ιερά μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου.

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου τη συμμετοχή πολλών ευσεβών πιστών καθώς και μαθητών της Α τάξεως του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας, οι οποίοι με σεβασμό προσήλθαν και συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή τους κ. Κωνσταντίνο Σπαλιώρα, Πρόεδρο της Π.Ε.Θ.

Προ του κηρύγματός του, ο Ποιμενάρχης μας προέτρεψε τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πελασγίας π. Δημήτριο Καρτέρη και ανέγνωσε ένα σύντομο βιογραφικό του αγίου Ιερομάρτυρος για να ακούσουν οι πιστοί που εγεννήθη ο άγιος, πως ανετράφη, που εμόνασε , το φρικτό τέλος του υπέρ Χριστού αλλά και τα θαυμαστά που συνέβησαν μετά την ταφή του σκηνώματός του.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος αναλυτικά στην ζωή και το φρικτό μαρτύριο του αγίου από Εβραίους Σιωνιστές αλλά και στην προσωπική τους γνωριμία, όταν ο Ποιμενάρχης μας, σ’ ένα προσκύνημά του συνήντησε τον άγιο στο Ναό του Φρέατος του Ιακώβ όπου και διακονούσε ως ακοίμητος και άοκνος φρουρός.

Τέλος συνεχάρη τους μαθητές και τον Διευθυντή τους για την ευλαβική στάση που ετήρησαν κατά τον εκκλησιασμό τους και ευχήθηκε με τα εξής λόγια:

« Ο άγιος Φιλούμενος να είναι ικέτης εις τον Κύριο, να φυλάττει το προσκύνημα του Φρέατος του Ιακώβ που πηγαίνουν χριστιανοί απ’ όλο τον κόσμο και βλέπουν τα σημεία της διελεύσεως του Χριστού και κυρίως να εύχεται υπέρ ημών να ακολουθούμε τον δρόμο του Κυρίου. Σ’ εσάς παιδιά μου να δίνει δύναμη για την μάθηση για τον αγώνα της ζωής και επιτυχία για ανώτατες σπουδές για να πάρετε ένα εφόδιο και μ’ αυτό να βοηθήσετε τον εαυτό σας και την κοινωνία. Χρόνια πολλά».

Μετά την διανομή του αντιδώρου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού παρέθεσε στην παρακείμενη αίθουσα κέρασμα σε όλους.

Με λαμπρότητα τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου η Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Με λαμπρότητα τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου η Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Με λαμπρότητα τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου η Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Με λαμπρότητα τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου η Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Με λαμπρότητα τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου η Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Με λαμπρότητα τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου η Ενορία του Αγίου Νεκταρίου

 

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.