Το Σαββάτο, 24 Ιουνίου 2017 πανηγύρισε κατά την εκκλησιαστική τάξη και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς, επί τη εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 23 Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Λευκάδος κ. Θεοφίλου, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της γύρω περιοχής και της πόλεως της Λευκάδος καθώς και πολυάριθμων ευσεβών προσκυνητών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σεπτή μορφή του «μείζονος εν γεννητοίς γυναικών» εορταζομένου Αγίου Ιωάννου ως «Προφήτου», «Προδρόμου» και «Βαπτιστού» Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου και η ευλογία των άρτων στο προαύλιο της Ιεράς Μονής.

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Εσπερινού ο Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος και αδελφός της Ι. Μονής π. Χριστοφόρος Αραβανής αναφέρθηκε στην ιστορική εξέλιξη του ιστορικού Μοναστηριού της Λευκάδος καθώς και στα έργα ανακαινίσεως των κελλίων της νοτιοδυτικής πτέρυγας που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Παράλληλα έκανε έκκληση για την ενίσχυση των έργων αυτών ούτως ώστε να εγκατασταθεί σύντομα η αδελφότητα και να αποκτήσει ξανά ζωή η Ιερά Μονή.

Την κυριώνυμη ημέρα εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη η Ι. Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο και το «κτιτορικό μνημόσυνο» κατά τη μοναστηριακή τάξη, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων κτιτόρων και των προαπελθόντων πατέρων της ιστορικής Ιεράς Μονής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.