Γράφει η Μητρόπολη Σύρου:

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Οδηγητρίας Κιμώλου ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με την παρουσία, ως και εχθές κατά τον Εσπερινό, των τα πρώτα φερόντων,των Εκπαιδευτικών και των μαθητών των Σχολείων της νήσου και των Κιμωλίων πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού για το έργο του, ευχαρίστησε όλους όσοι παρέστησαν στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις και τελετές, επί τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και της πολιούχου Κιμώλου Παναγίας Οδηγητρίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “… το πολυτιμώτερο από όσα υπάρχουν σήμερα μέσα στον περικαλλέστατο, απαστράπτοντα από καθαριότητα και τάξη και ευωδιάζοντα από τις οσμές των λουλουδιών Ιερό αυτό Ναό, είναι οι ψυχές σας, και ιδιαίτερα οι καθαρές, αγνές και άδολες ψυχές των μικρών παιδιών, που συνεύχονται μαζί μας..” και ευχήθηκε για τις επερχόμενες εορτές.

Με λαμπρότητα οι Κιμώλιοι τίμησαν την Προστάτιδά τους Παναγία Οδηγήτρια Με λαμπρότητα οι Κιμώλιοι τίμησαν την Προστάτιδά τους Παναγία Οδηγήτρια Με λαμπρότητα οι Κιμώλιοι τίμησαν την Προστάτιδά τους Παναγία Οδηγήτρια Με λαμπρότητα οι Κιμώλιοι τίμησαν την Προστάτιδά τους Παναγία Οδηγήτρια Με λαμπρότητα οι Κιμώλιοι τίμησαν την Προστάτιδά τους Παναγία Οδηγήτρια Με λαμπρότητα οι Κιμώλιοι τίμησαν την Προστάτιδά τους Παναγία Οδηγήτρια Με λαμπρότητα οι Κιμώλιοι τίμησαν την Προστάτιδά τους Παναγία Οδηγήτρια Με λαμπρότητα οι Κιμώλιοι τίμησαν την Προστάτιδά τους Παναγία Οδηγήτρια Με λαμπρότητα οι Κιμώλιοι τίμησαν την Προστάτιδά τους Παναγία Οδηγήτρια Με λαμπρότητα οι Κιμώλιοι τίμησαν την Προστάτιδά τους Παναγία Οδηγήτρια Με λαμπρότητα οι Κιμώλιοι τίμησαν την Προστάτιδά τους Παναγία Οδηγήτρια

 

Εισόδια της Θεοτόκου:

Η ευσεβής Άννα σύζυγος του Ιωακείμ, πέρασε τη ζωή της χωρίς να μπορέσει να τεκνοποιήσει, καθώς ήταν στείρα. Μαζί με τον Ιωακείμ προσευχόταν θερμά στον Θεό να την αξιώσει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, με την υπόσχεση ότι θα αφιέρωνε το τέκνο της σε Αυτόν. Πράγματι, ο Πανάγαθος Θεός όχι μόνο της χάρισε ένα παιδί, αλλά την αξίωσε να φέρει στον κόσμο τη γυναίκα που θα γεννούσε το Μεσσία, το Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Όταν η Παναγία έγινε τριών χρόνων, σύμφωνα με την παράδοση, η Άννα και ο Ιωακείμ, κρατώντας την υπόσχεσή τους, την οδήγησαν στο Ναό και την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία. Ο αρχιερέας παρέλαβε την Παρθένο Μαρία και την οδήγησε στα Άγια των Αγίων, όπου δεν έμπαινε κανείς εκτός από τον ίδιο, επειδή γνώριζε έπειτα από αποκάλυψη του Θεού το μελλοντικό ρόλο της Αγίας κόρης στην ενανθρώπιση του Κυρίου.

Στα ενδότερα του Ναού η Παρθένος Μαρία έμεινε δώδεκα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.