“Ὁ ἔνσαρκος Ἄγγελος, τῶν Προφητῶν ἡ κρηπίς, ὁ δεύτερος Πρόδρομος, τῆς παρουσίας Χριστοῦ, Ἠλίας ὁἔνδοξος, ἄνωθεν καταπέμψας, Ἐλισαίῳ τὴν χάριν, νόσους ἀποδιώκει, καὶ λεπροὺς καθαρίζει, διὸ καὶ τοῖς τιμῶσιν αὐτόν, βρύει ἰάματα”.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Με την πανηγυρική μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στον μεγάλο ένδοξο Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη εορτάστηκε η πυρφόρος εις ουρανούς ανάβασις του, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, πλαισιούμενος από τους Ιερείς και τους διακόνους της Μητροπόλεως, τους Εφημερίους του Ναού αρχιμ Θεωνά Πλιάντη, Αρχιμ. Παντελεήμων Καραφουλίδη και Πρωτοπ. Αλέξανδρο Καϊτίδη και τον Προϊστάμενο Αρχιμ. Δημήτριο Τζιαφά.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ενώ οι πιστοί από όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης κατέκλεισαν το εσωτερικό και τον αύλειο χώρο του ναού.

Στο κήρυγμά του ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιάκωβος αναφέρθηκε στη μεγάλη μορφή του Προφήτου Ηλιού και στην ξεχωριστή θέση που κατέχει ανάμεσα στους Προφήτες.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου

00:00
00:00

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα Πάνω/Κάτω βέλος για να αυξήσετε ή να μειώσετε ένταση.
Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας διαβάστηκε ευχή για την ευλογία του άρτου και του τύρου, τα οποία δόθηκαν σε όλο το εκκλησίασμα.

OPE

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.