ΕΙΔΗΣΕΘΣ ΤΩΡΑ

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στο ομώνυμο ιερό ναό της στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος με κληρικούς της Μητροπόλεως. Πλήθος κόσμου τίμησε την συμπολιουχο του τόπου συμμετέχοντας στις ιερές ακολουθίες της μνήμης της.

Η Αγία Μαγδαληνή τιμάται ιδιαιτέρως στην Χαλκιδική γεγονός που δεν μπορεί να είναι άσχετο με τη γειτνιάζουσα Αγιορείτικη Μονής της Σίμωνος Πέτρα όπου φυλάσσεται η σεβάσμια χείρα της Αγίας και η οποία σε καιρούς δύσκολους εξήλθε από την ησυχία της Μονής της και δώρισε την ίαση και απαλλαγή από τις λοιμικες νόσους στην περιοχή.

Έχοντας βιωμένη αυτή την ιστορική μνήμη του θαύματος, οι πιστοί της Πρωτεύουσας της Χαλκιδικής και όχι μόνο προσφεύγουν στη μεσιτεία της Μυροφορου αιτούντες τη χάρη και τη θεραπεία από πάσαν νόσον.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Ιακώβου Αθανασίου, Εφημέριου του Ι. Ν. Ταξιαρχών Μαρμαρά και συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Χαράλαμπου Σκαρλή, Εφημέριου του Ι. Μ. Ναού Αγ. Νικολάου Πολυγύρου, του Πρωτοπρ. Νικολάου Στάθη, Εφημεριου του Ιεράς Μονής Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Σουρωτής, του Διακόνου π. Λεωνίδα.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις ιερές ακολουθίες το πρωί και το εσπέρας της λαμπρής αυτής πανηγύρεως διατρανώνοντας την ευλάβεια και την πίστη του στην τόσο αδικημένη και παρεξηγημένη Ισαπόστολο και Μυροφόρα Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή.

Ας σημειωθεί τέλος ότι ο ιερός χώρος της αγίας Μαγδαληνής με το Οικοτροφείο που λειτούργησε τη δεκαετία του 1960 έως το 1980 περίπου προσέφερε βοήθεια σημαντική και κάλυψε τις ανάγκες των μαθητών της επαρχιας για γυμνασιακές σπουδές, αναδεικνύοντας άξιους ανθρώπους για την Κοινωνία και την Εκκλησία.

Το ως άνω έργο θεμελίωσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Κασσανδρείας κύρος Συνέσιος Βισβίνης με τον μακαριστό Μητρ. Λαγκαδά Κύρο Σπυρίδωνα (τότε Πρωτοσύγκελο) και διηκόνισαν σεβαστοί πατέρες όπως ο μακαριστός Γρηγόριος Παπασωτηρίου, Πνευματικός πατήρ και Κτήτωρ της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Χαλκιδικής, ο Αρχιμ. Θεόκλητος Μπόλκας, Ηγούμενος και Κτήτωρ της Ι. Μ. Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής, ο μακαριστός Αρχιμ. Ιωακείμ Μπιτούνης, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κασσανδρείας και ο Αρχιμ. Αγαθάγγελος Παρλάντζος, Ηγούμενος και Κτήτωρ του Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους Πολυγύρου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.