Με σεμνότητα και ιερότητα τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της κορυφαίας Θεομητορικής εορτής του εκκλησιαστικού έτους, την εορτή της Κοιμήσεως και η εις τους Ουρανούς Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Σισώη Σκάρκο, τον συνεφημέριο π. Αθανάσιο Ηλιόπουλο και τον Ιεροδιάκονο π. Αστέριο Αποστόλου.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού έγινε η περιφορά του Ιερού Σώματος της Θεοτόκου και μπροστά στον επιτάφιο εψάλλησαν κατανυκτικά τα εγκώμια της Παναγίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Σισώης Σκάρκος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο που λάμπρυνε με την παρουσία του την σημερινή ακολουθία, καθώς και όλους που παρευρέθησαν.

Να αναφερθεί ότι πλήθος κόσμου συμμετείχε και έψαλλε προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.