Σπάρτη: Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού και στη Σπάρτη πανηγύρισε ο περικαλλής φερώνυμος Ιερός Ναός του Β΄ Κοιμητηρίου.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο π. Παναγιώτης Λάτσης, εφημέριος Τσεραμιού, ο οποίος αναφέρθηκε στη βαθιά πίστη, τον λιτό βίο και την ισχυρή προσωπικότητα του Πατροκοσμά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο τιμώμενος Άγιος, κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας και υπό αντίξοες συνθήκες, φρόντισε να διατηρήσει άσβεστη τη φλόγα του Χριστιανισμού και του Πατριωτισμού στις καρδιές των υπόδουλων Ελλήνων.

Εν συνεχεία, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δ. Σπάρτης και συνοδεία πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στο χώρο του Κοιμητηρίου, όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους αναπαυομένους εκεί από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα.

Κατακλείοντας τη θρησκευτική τελετή, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο εφήμερο της ζωής και στην ετοιμότητα που θα πρέπει να έχουμε ως χριστιανοί, ώστε όποτε και να εγκαταλείψουμε τα επίγεια να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα κληρονομικά μας δικαιώματα στην Επουράνια Βασιλεία.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.