Με Αγιορειτικη κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο πανηγυρίζων Καθολικό του Ευαγγελισμού, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Επίσης συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος, καθώς και πλειάδα Αγιορειτών πατέρων.

Στην Θεία Λειτουργία στον δεξιό χορό τους ύμνους απέδωσε η Βυζαντινή Χορωδία υπό τον Μουσικοδιδάσκαλο Δρ. Γεώργιο Κωνσταντίνου, ενώ στον αριστερό χορό έψαλλαν οι Βατοπαιδινοί Πατέρες.

Να αναφερθεί ότι στην ιερά πανήγυρη παρέστη ο Υποδιοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αρίστος Κασμίρογλου, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το Λιμενικό και πλήθος προσκυνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε πανηγυρική αγιορειτική τράπεζα, όπου ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων μίλησε για την σημερινή εορτή.

Επίσης, μίλησαν ο Γέροντας Εφραίμ και ο Γέροντας Μεθόδιος όπου αναφέρθηκαν στις σχέσεις των δυο μονών καθώς και στον σημερινό εορτασμό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.