Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε και εφέτος η πάνσεπτος μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών, Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος.

Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών (14-4-2019), ημέρα της κοιμήσεώς του και της ανακομιδής των αγίων λειψάνων του, όρισε η Αγία μας Εκκλησία να τελείται η μνήμη του εξ’ Ανατολικής Θράκης καταγωμένου συγχρόνου Αγίου μας Σάββα του νέου, του και μαθητού γενομένου του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 13 Απριλίου 2019, ετελέσθη Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ.Κυρίλλου, με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, και του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

Τον θείο λόγο, κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ο οποίος τόνισε το ασκητικό φρόνημα του Οσίου Σάββα, τον σεμνοπρεπή και θεοφιλή τρόπο με τον οποίο έζησε.

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές και πλήθος πιστών από τα Δωδεκάνησα, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, ακόμη και του εξωτερικού.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, και περί ώρα 10:00΄ μ.μ., ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, μέχρι την 1η πρωινή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.