Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα 6 Ιανουαρίου η μεγάλη εορτή της του Θεού Επιφανείας, στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, του Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων κ. Θεοδώρου Αλέκου και των λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Στην σύντομη προσλαλιά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο κ. Θεόκλητος μίλησε για την σημασία της εορτής των Θεοφανείων και την δυνατότητα που μας δίνει ο Θεός με το γεγονός αυτό, να τον δεχθούμε στις καρδιές μας αφού πρώτα δημιουργήσουμε οι ίδιοι τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.

«Ἐπεφάνη ἡ Χάρις τοῦ Θεοῦ ἡ σωτήριος πᾶσιν ἀνθρώποις» σημείωσε, “και αυτό είναι που δίνει σε όλη την ανθρωπότητα την χαρά και την αισιοδοξία που χρειάζεται”.

“Στην Εκκλησία” τόνισε, “δεν υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων. Όλοι γινόμαστε δεκτοί με τον ίδιο τρόπο και την ίδια αγάπη, με σκοπό την μεταμόρφωση του καθενός μας”.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης μετέβη στον Πηνειό ποταμό, όπου τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού των υδάτων και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του θεσσαλικού ποταμού, ευλογώντας με αυτό τον τρόπο την περιφέρεια της Μητροπόλεώς του αλλά και ολόκληρο τον Νομό Τρικάλων και την Θεσσαλία, αφού ο Πηνειός ποταμός διασχίζει μεγάλο μέρος της.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.