Οι πιστοί δοξολογούν το πάντιμο όνομα του Τριαδικού Θεού, υψώνοντας Εκκλησιές, που μαρτυρούν την ευλάβεια και την πίστη τους.

Απευθυνόμενοι στους Αγίους του Θεού “σφυρηλατούν” το φρόνημά τους, βρίσκουν καταφύγιο και αντλούν δύναμη ενώ τα δάκρυα της προσευχής τους γίνονται παρηγοριά και ελπίδα!

Κοντά τους βρίσκεται με κάθε ευκαιρία ο Επίσκοπος τους, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ιερουργός και κήρυκας του θείου λόγου, αγκαλιάζοντας πατρικά το ποίμνιο του, με την χαρακτηριστική ευγένεια που τον διακρίνει και το απλούν του χαρακτήρα του.

Πανταχού παρών σε κάθε μικρό ή μεγάλο χωριό της μητροπολιτικής του περιφέρειας, κοντά στους ανθρώπους που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία, ο Σεβασμιώτατος καλεί τους πάντες στην Ευχαριστιακή Σύναξη και Ένωση με τον Σωτήρα Χριστό, μεταλαμβάνοντας το ανεστημένο Σώμα και Αίμα Του.

Τιμώντας την ιερή μνήμη των Αγίων θεοσέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Ποιμενάρχης της ακριτικής Μητροπόλεως του Κιλκίς χοροστάτησε παραμονή της εορτής, Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, στην Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ξηροχωρίου Θεσσαλονίκης και ανήμερα της εορτής, Σάββατο 21 Μαΐου 2022, ιερούργησε στον εορτάζοντα Ναό του Ανθοφύτου…ευλογώντας τον φιλάγιο Λαό που προσήλθε μαζικά για να τιμήσει τους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος και τις δύο ημέρες αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες μορφές των ενδόξων θεοσέπτων Βασιλέων, εξαίροντας το σπουδαίο έργο και τη μεγάλη τους προσφορά στην Οικουμένη, με αποκορύφωμα την εύρεση του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου από την Αγία Ελένη και το διάταγμα των Μεδιολάνων, με το οποίο θεσπίστηκε η ανεξιθρησκεία από τον Μ. Κωνσταντίνο.

“Δίκαιος ο έπαινος της Εκκλησίας και ο στέφανος από τον Δωρεοδότη Χριστό για τους Ισαποστόλους που εορτάζουμε” είπε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να πορεύεται κάτω από τη σκέπη και τη φύλαξη των δύο Αγίων, ιδιαίτερως δε ευχήθηκε σε όσους εορτάζουν κατ’ όνομα.

Στις λατρευτικές Ακολουθίες τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν Ιερείς και Ιεροδιάκονοι της τοπικής Μητροπόλεως, με επικεφαλής στο μεν Ξηροχώρι τον Εφημέριο του Ναού Παν. Αρχιμ. Νήφωνα Πουλόπουλο και στο δε Ανθόφυτο τον Εφημέριο Αιδ. π. Ευάγγελο Σαμαρά ενώ επικεφαλής του Λαού ήταν ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράγολου, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ζήσης Βαϊνάς και Μενέλαος Κορδονούρης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Γαβριήλ Ταχτατζόγλου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ξηροχωρίου κ. Ιάκωβος Τσινασλανίδης, ο Αντιδήμαρχος Κιλκίς κ. Βλάσιος Κουρτίδης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Ανθοφύτου κα Αναστασία Τσικουνδούρα, κ.α.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.