Κοσμοπλημμύρα από πιστούς που προσήλθαν με κάθε μέσο στο Ιερό Προσκύνημα προκειμένου να πραγματοποιήσουν το τάμα τους.

Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν και φέτος στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ταξιάρχη Μανταμάδου οι οποίες κορυφώθηκαν με την λιτανεία της εικόνας του Αρχάγγελου Μιχαήλ πέριξ του Ναού το πρωί της Κυριακής 19 Μαίου. Το παρών έδωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Λέσβο.

Επίσης παρόντες ήταν ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος καθώς και πλειάδα στελέχων της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Να σημειωθεί ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσκυνητών το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Λέσβου είχε δρομολογήσει συνεχή δρομολόγια ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι οι μετέβησαν με τα πόδια για χάρη του Αρχαγγέλου εκπληρώνοντας το τάμα τους.

Αν και οι πανηγυρικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο Δευτέρα με το αρχιερατικό συλλείτουργο στο προσκύνημα των Ταξιαρχών, σήμερα Κυριακή κορυφώνεται παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη, της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας του τόπου μας και των εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, Συλλόγων και φορέων, το μεγάλο πανηγύρι του Μανταμάδου.

Το κήρυγμα έκανε σήμερα στο ναό ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος ενώ το Πιστεύω είπε ο κ. Καιρίδης και το πάτερ ημών ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης μπροστά σε χιλιάδες πιστούς που κατά την τελευταία εβδομάδα από όλη τη Λέσβο και την Ελλάδα που πέρασαν από την εικόνα το αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Σε αυτή την εικόνα εστίασε το κήρυγμά του χθες στο τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού ο εκ Πλωμαρίου καταγόμενος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Τανζανίας Χρυσόστομος ο οποίος τόνισε ότι είναι η μοναδική ανάγλυφη εικόνα σε όλο τον κόσμο για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε σε δύο θαύματα που έζησαν Λέσβιοι της διασποράς που ζουν και εργάζονται στην Αφρική, μια γυναίκα που γλίτωσε το θάνατο δείχνοντας την εικόνα του αρχαγγέλου στους παραλίγο εκτελεστές της και ένας πιλότος ο οποίος μάλιστα μετέφερε χρυσό μικρό αεροπλάνο τάμα στον άγιο για τον οποίο αναφέρει ότι οφείλει τη διάσωση του από αεροπορικό δυστύχημα.

Το 1888 έγιναν τα θυρανοίξια του νέου προσκυνήματος καθώς παλαιότερα το μοναστήρι βρισκόταν περίπου σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σημείο που βρίσκεται η εκκλησία σήμερα όταν επιτέθηκαν Σαρακηνοί πειρατές και σκότωσαν τους μοναχούς. Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας Χρυσόστομος στο κήρυγμά του παραλλήλισε τους πειρατές που κατέστρεψαν το μοναστήρι με τον πειρατή διάβολο και τους πειρασμούς που προσπαθούν να καταστρέψουν την αθωότητα και το ήθος του κάθε ανθρώπου καλώντας τον κάθε ένα να αγωνιστεί απέναντι σε αυτούς τους πειρατές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.