Την 9η Δεκεμβρίου 2019 εορτάστηκε η Σύλληψη της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης της Ενορίας Πούρνου Διρφύων, στον οικισμό του Γέροντα Ερέτριας, όπου και τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Πρεσβ. Γεράσιμος Βασιλόπουλος-Εφημέριος της Ενορίας Θεολόγου Διρφύων, με συλλειτουργούς τους Πρεσβ. Αθανάσιο Σάλιαρη-Εφημέριο της Ενορίας Κάτω Στενής Διρφύων και Βασίλειο Μπισμπιρούλα-Εφημέριο της Ενορίας Πούρνου Διρφύων και πολλούς πίστούς, που συμμετείχαν στη Θεία Ευχαριστία.

Τον θείο κήρυξε ο π. Γεράσιμος και αναφέρθηκε στο χαρμόσυνο γεγονός της εορτής. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον Έρανο της Αγάπης, που διεξάγει κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολή μας, εκ του οποίου τα έσοδα διαθέτονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως και χρειάζεται η συνδρομή στο φιλανθρωπικό έργο.

Επίσης ζήτησε την συνδρομή των πιστών για την Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως και τέλος αναφέρθηκε στη μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως προς τις ευπαθείς ομάδες.

Το αναλόγιο διηκόνησαν ο Ιεροψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πούρνου κ. Κωνσταντίνος Βαρτζής με τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.