Με λαμπρότητα έγινε η παρέλαση για τα 160 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα στο Αργοστόλι.

Στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου, παρέλασαν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα Γυμνάσια, ο ΝΟΑ, ο ΝΟΚΙ, τα Ειδικά Σχολεία, Κεφαλονιάς (πρώην Περατάτων) και Φαρακλάτων, η ΣΑΕΚ Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, η ΑΕΝ, το 1Ο Σύστημα προσκόπων Αργοστολίου. Την παρέλαση άνοιξε το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, με τις παραδοσιακές του φορεσιές και άπαντες χειροκροτήθηκαν από τις παρευρισκόμενες αρχές.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Μύρων Φλουρής, ο οποίος βρέθηκε στην εξέδρα των επισήμων μαζί με την σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημήτριο, τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρη Κουρή, τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, την Αντιπεριφερειάρχη Ελένη Παπαναστασάτου, φορείς του νησιού, πολιτευτές και φυσικά εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας του νησιού.

Την παρέλαση λάμπρυναν με την παρουσία τους η Φιλαρμονική Δήμου Αργοστολίου ”Διονύσιος Λαυράγκας” και η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς.

Την παρέλαση παρουσίασε η Ευαγγελία Σαμόλη.

Χρόνια Πολλά! Και του Χρόνου!

Γιώργος Χαλαβαζής

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.