Με πατριωτικό ενθουσιασμό και θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, η 71η επέτειος της ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα, στα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας.

Εντυπωσιακή παρέλαση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, το πρωί στην Κάλυμνο, στα πλαίσια του εορτασμού για την 71η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα.

Της παρέλασης προηγήθηκε η επίσημη δοξολογία στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη πρ. Αυλώνος κ. Χριστοδούλου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένων υπό του Ιερού Κλήρου της Πόλεως, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, της μαθητιώσσας νεολαίας κρατώντας τις σημαίες των σχολείων τους, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, και πλήθος πολιτών.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Μητροπολίτης μετά των Αρχών, μετέβησαν στο «Ηρώον», όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και έγιναν οι καταθέσεις στεφάνων από τους επισήμους. Κατά σειρά κατέθεσαν στεφάνια: ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, για την εθνική αντίσταση ο Πρόεδρος του ΔΣ Καλύμνου Ποθητός Μαγκούλιας, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δαλάκης, ο Διοικητής της ΑΕΝ Καλύμνου Πλωτάρχης Θεόφιλος Τσαγκάρης, ο Διοικητής του Α.Τ. Καλύμνου Αστυνόμος Β΄ Ευάγγελος Καραθάνος, ο Υπολιμενάρχης Καλύμνου Μάριος Μασούρας, ο εκπρόσωπος των Εφέδρων Αξιωματικών κ. Τρικοίλης και τέλος εκ μέρους των Παλαιών Πολεμιστών o Αντώνης Βαζανέλης.

Μετά τις καταθέσεις στεφάνων έγινε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική και άγημα του 5/42 Συντάγματος.

Μεγαλειώδης ήταν η παρέλαση στα πλαίσια του εορτασμού για την 71η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή του κόσμου που παρακολούθησε την παρέλαση, που από νωρίς είχε κατακλύσει την παραλιακή οδό.

Άψογη η παρουσία των τμημάτων της μαθητιώσας νεολαίας όλων των Σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, Αθλητικών συλλόγων, του Λυκείου Ελληνίδων και των προσκόπων.
Τα στρατιωτικά τμήματα που συμμετείχαν εντυπωσίασαν και δίκαια απέσπασαν τα αυθόρμητα χειροκροτήματα του κόσμου.

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Στα πλαίσια του εορτασμού της 71ης επετείου ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων με την Μητέρα Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων κτιρίων, καταστημάτων, οικιών, ναυλοχούντων πλοίων, κλπ., ενώ σε όλα τα σχολεία της Λέρου πραγματοποιήθηκαν σχετικές εκδηλώσεις, για την ιστορική σημασία του μεγάλου γεγονότος της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα.

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στις 10:00΄ το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λακκίου Λέρου, τελέσθηκε επίσημος Δοξολογία υπό του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά και του Ιερού Κλήρου της Νήσου, παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων, της μαθητιώσας νεολαίας με τις σημαίες των σχολείων τους, των εκπαιδευτικών και πολλών πολιτών.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, στην σημαιοστολισμένη πλατεία «Π.Ρούσσου», τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου και άγημα του 588ΤΕ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.