Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2024 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα) στο Περιστέρι.

Στο Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και ο οικείος Ποιμενάρχης Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Ο Μητροπολίτης Σύρου στο κήρυγμά του ανέφερε πως η σημερινή ημέρα για την Εκκλησία είναι μια ημέρα εορτής και μνήμης τιμώντας το πρόσωπο του μεγάλου θεολόγου της Εκκλησίας μας, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Έκλεισε λέγοντας: «Να είμαστε ακλόνητοι στην πίστη μας. Ας μείνουμε εδραίοι και αμετακίνητοι. Η Εκκλησία μας χρειάζεται ταπεινούς ανθρώπους κοντά στον Θεό».

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Περιστεριού κ. Γρηγόριο, που άγει τα ονομαστήριά του, ευχόμενος να ομοιωθεί τον Άγιο Γρηγόριο ο οποίος μέσα από το θεολογικό του λόγο δίδασκε, και μέσα από τη δράση του υλοποιούσε το πραγματικό περιεχόμενο των θεολογικών του έργων.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους Αγίους Αρχιερείς, τους κληρικούς, που ήλθαν για να του ευχηθούν, καθώς και προς όλους τους ευσεβείς πιστούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.