Κορυφώθηκε σήμερα, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022, ο εορτασμός της ιεράς μνήμης του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, με την τέλεση της λαμπρής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Η περίφημη πεντάκλιτη Βασιλική του Αγίου Δημητρίου πλημμύρισε από νωρίς ευλαβείς πιστούς από την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας για να προσκυνήσει τα χαριτόβρυτα ιερά του Λείψανα καθώς και την Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Γεροντίσσης, εκζητούντες άπαντες τη χάρη του αριστέα της πίστεως Δημητρίου και την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου.

Του πανηγυρικό Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ενώ του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προέστη ο πολιός Ποιμενάρχης, Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. Συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Θερμών κ. Δημήτριος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων κ. Στέφανος, Λαγκαδά κ. Πλάτωνας, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Θήρας κ. Αμφιλόχιος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν Κληρικοί και Ιεροδιάκονοι εν μέσω μιας κατανυκτικής ατμόσφαιρας για τον εορτασμό του λαοφιλούς Αγίου της Ορθοδοξίας Δημητρίου!

Στο τέλος, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, τελέστηκε Δοξολογία επί τη επετείω της απελευθερώσεως της Θεσσαλονίκης εκ του Οθωμανικού ζυγού, παρουσία του εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, Υπουργού Εθνικής Άμυνας, του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Αποστόλου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονικέων κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Νικολάου Ανδρουλάκη, του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκου Βελόπουλου, Βουλευτών, εκπροσώπων Φορέων, κ.α.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.