Με την δέουσα λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Κατούνας την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, η υποδοχή αποτμημάτων Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, προστάτου και πολιούχου της πολεως μας, του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου και της Αγίας Μαρίνης.

Τα Ιερά Λείψανα εκόμισε, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ.Γεωργίου, ο Αρχιμ. π. Νεκτάριος Κόντος εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.

Τα Ιερά Λείψανα υποδέχτηκε, στα προπύλαια του Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμάς και στην συνέχεια τελέσθηκε «Δοξολογία» επί τη αφίξει των Ιερών Λειψάνων.

Στην σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Κοσμάς, υποδεχόμενος τα Ιερά Λείψανα, τόνισε την καθαρότητα του Αγίου Αθανασίου στην ζωή του και στο δόγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τους αγώνες του Αγίου Αθανασίου για να διατηρηθεί αμώμητη η αγιογραφική αλήθεια και η εν γένει ορθόδοξος πίστη και κάλεσε το πλήθος των πιστών στις δύσκολες και προδοτικές ημέρες μας, να μιμηθούμε τον Άγιο Αθανάσιο.

Ιδιαιτέρως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ.Γεώργιο, ο οποίος έδωσε την άδεια και την ευλογία να έρθουν τα Ιερά Λείψανα στην Ιερά Μητρόπολή μας, όπως επίσης ευχαρίστησε και τον Αρχιμ. π.Νεκτάριο Κόντο ο οποίος υποβλήθηκε στον κόπο να φέρει τα Ιερά Λείψανα στην Κατούνα.

Στη συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού Αρχιερατικού, Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ.Κοσμά εν πληθούση Εκκλησία.

Να αναφέρουμε ότι τα Ιερά Λείψανα θα φιλοξενούνται και θα τίθονται προς προσκύνηση των πιστών στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας, μέχρι την επομένη ημέρα της πανηγύρεως του Ιερού Ναού, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου το πρωί.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.