Γράφει η Μητρόπολη Φθιώτιδος:

Με κατάνυξη και την παρουσία πολλών προσκυνητών εορτάσθηκε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου η Ιερά μνήμη των Αγίων Αναργύρων των εν Ασία στην Ιστορική, Πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Μονή της Αταλάντης.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο νέο Καθολικό της Μονής επ’ ονόματι της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας, λόγω της επικινδυνότητος του παλαιού Καθολικού, το οποίο επλήγη από τους σεισμούς του 2013, ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης π. Δημήτριο Βούλγαρη, τον Ιδιαίτερο Γραμματέα του π. Αθανάσιο Κυρίτση και τον Αρχιδιάκονό του π. Ευστάθιο Κατόπη.

Το ιερό αναλόγιο στελέχωσε χορός Μοναζουσών της Μονής με την συμμετοχή της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Αυγουστίνου Φλωρίνης Γερόντισσας Συγκλητικής.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε για την Ιερά μνήμη των τιμωμένων Αγίων Αναργύρων των Θαυματουργών ιατρών, προστατών της Μονής και της περιοχής της Αταλάντης αναλύσας την αποστολική περικοπή του Αποστόλου Παύλου, η οποία αναφερόταν στο ύμνο της αγάπης.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε, ότι ο άνθρωπος του Θεού είναι ο άνθρωπος της αγάπης και για να λαμβάνει κάποιος αγάπη πρέπει να δείχνει αγάπη όπως οι Άγιοι Ανάργυροι που δια της πίστεως τους στον Θεό και δια της ιατρικής τους επιστήμης απάλυναν τον πόνο των ανθρώπων, δοξάζοντας το όνομα του Τριαδικού Θεού.

Επίσης αναφερόμενος στις εορτές της Εκκλησίας μας ετόνισε ιδιαίτερα ότι στην Εκκλησία διδάσκεται η Ενότητα εν τη αγάπη των μελών πιστών χριστιανών ,διότι όλοι είμαστε μέλη του σώματος του Χριστού δηλαδή της Εκκλησίας.

Τελος ευχήθηκε στην Οσιωτάτη καθηγουμένη Γερόντισσα Φιλοθέη και στην αδελφότητα οι Άγιοι Ανάργυροι να προστατεύουν πάντοτε την πόλη και την Ιερά Μονή και σε όλους τους παρευρισκομένους πιστούς ευχήθηκε χρόνια πολλά προτρέποντάς τους να μένουν κοντά στην Εκκλησία και να στηρίζουν το έργο της Μονής.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας παρετέθη εόρτιο κέρασμα προς όλους στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Λαμπρή Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Αταλάντης Λαμπρή Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Αταλάντης Λαμπρή Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Αταλάντης Λαμπρή Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Αταλάντης

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.