Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στο Northbridge της Πέρθης.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν τον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε την παραμονή της εορτής, και συνεχίστηκαν την κυριώνυμο ημέρα, με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου προεξήρχε ο Επίσκοπος Κυανέων Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας WA και της Καστελοριζιακής Αδελφότητος, καθώς και δάσκαλοι μαθητές του ελληνορθόδοξου ημερήσιου σχολείου «Άγιος ΑνδρεΑς».

Στο κήρυγμά του, ο Επίσκοπος κ. Ελπίδιος εστίασε σε δύο πτυχές του βίου του Αγίου Κωνσταντίνου: στη σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια το 325 μ.Χ. και στην απόφασή του να στείλει τη μητέρα του, την Αγία Ελένη, στα Ιεροσόλυμα για να αναζητήσει και να βρει τον Τίμιο Σταυρό, στον οποίο σταυρώθηκε ο Κύριός μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Κυανέων μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και στη συνέχεια παρατέθηκε πρωινό τσάι στην αίθουσα της Ενορίας, από την εκκλησιαστική επιτροπή της.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.