ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 η Εκκλησία μας τίμησε με την πρέπουσα λαμπρότητα τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος την κυριώνυμη ημέρα της εορτής χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Ζάρακος. Στην μεστή νοημάτων και μελίρρυτη ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας σχολιάζοντας την άποψη ότι «ο χριστιανισμός γεννήθηκε μέσα σ΄ ένα σπήλαιο, ανδρώθηκε στις κατακόμβες και ζημιώθηκε όταν υπήρχε απόλυτη ελευθερία», σημείωσε ότι στην εποχή μας που επικρατεί η ασυδοσία, η σύγχυση και η παρακμή, ο χριστιανός έχει στηρίγματά του τους Αγίους της Εκκλησίας μας, για να διδάσκεται και να ενδυναμώνεται στον δύσκολο αγώνα του.

Πριν την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας χειροθέτησε Αναγνώστη έναν ευσεβή νέο της περιοχής, τον Γεώργιο Κουτσογιαννόπουλο, που είναι ο τρίτος υιός του εφημερίου του χωριού πατρός Νεκταρίου. Μάλιστα, πέρυσι κατά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος είχε χειροθετήσει Αναγνώστες τους δύο μεγαλύτερους υιούς του εφημερίου του χωριού, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες απέκτησε με την πρεσβυτέρα του το έκτο τέκνο τους. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μίλησε με επαινετικά λόγια για την πολύτεκνη οικογένεια του πατρός Νεκταρίου, ενώ στο νέο Αναγνώστη ευχήθηκε να πορεύεται πάντα στον δρόμο της αρετής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.