ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, η Εκκλησία μας τίμησε τον Άγιο Προκόπιο τον μεγαλομάρτυρα, και στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγύρισε με λαμπρότητα ο φερώνυμος Ιερός ναός στις Κατασκηνώσεις για Α.Μ.Ε.Α. της τοπικής μας Εκκλησίας στο Παλαιόκαστρο Βοιών.

Ειδικότερα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έγινε λιτάνευση αποτμήματος των ιερών λειψάνων και της ιερής εικόνας του Αγίου Προκοπίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Βοιών.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από τον βίο του τιμώμενου Αγίου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κληρικούς που συμμετείχαν, την Φιλαρμονική Βοιών και τους πιστούς που συνέρρευσαν και ομόρφυναν με την παρουσία τους τον εορτασμό.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο πανηγυρικός όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας.

Λόγο πνευματκής οικοδομής απηύθυνε στο εκκλησίασμα ο θεολόγος και υποψήφιος κληρικός κ. Χρήστος Μπουρουϊάνα. Κατακλείοντας την πανηγυρική λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον ομιλητή για τα όσα ωφέλιμα μετέφερε στους ευλαβείς χριστιανούς της περιοχής, καθώς και τον υπεύθυνο των Κατασκηνώσεων Παλαιοκάστρου, Αρχιερατικό Επίτροπο Νεαπόλεως και εφημέριο του Αγίου Νικολάου Βοιών, Πρωτ. Διονύσιο Μιχαλέτο, για την πολύχρονη, πολύτιμη και πολυποίκιλη προσφορά του στην τοπική Εκκλησία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.