Με την δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Ελευθερίου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Μαρούσι.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος κ. Κύριλλου, στον μεθέορτο εσπερινό και την λιτανευτική πομπή προέστη ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αρχιμ. Νικάνωρας Καραγιάννης πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ιερού ναού Αρχιμ. Χρυσόστομο Στεφανιδάκη και τους ιερείς της ιεράς μητροπόλεως.

Στην Λιτανεία συμμετείχαν η Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου, Κρητικοί Σύλλογοι, πλήθος ενοριτών και ευλαβών προσκυνητών.

Μετά το πέρας αυτής, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χρυσόστομος Στεφανιδάκης, ευχαρίστησε τους ευλαβεστάτους τους ιερείς όλων των ενοριών, τους ιεροψάλτες του ιερού ναού, τους εκπροσώπους του Δήμου Αμαρουσίου, τον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβολίου Αμαρουσίου κ. Δημήτρη Σμυρνή, την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του δήμου Αμαρουσίου κα. Ειρήνη Χαλιώτη, την μπάντα του δήμου Αμαρουσίου, το αστυνομικό τμήμα Κηφισιάς, το σύλλογο Κρητών Αμαρουσίων “Κρηταγενής Ζευς”, το σύλλογο Κρητών Πεύκης “Ο Τάλλως”, το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας του Αγίου Ελευθερίου, τις κυρίες και δεσποινίδες του φιλοπτώχου ταμείου της ενορίας, αλλά και όλους όσους βοήθησαν έτσι ώστε να έρθει εις πέρας η Ιερά Πανήγυρη της ενορίας του Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου.

Στο τέλος τόσο ο κλήρος, όσο και ο ευσεβής λαός έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο, ευχαριστώντας τον Άγιο Ελευθέριο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.