Γράφει η Μητρόπολη Γρεβενών

Λαμπρή Εορτή του Προστάτη των γεωργών στο Τρίκωμο Γρεβενών

Την 1η Φεβρουαρίου, η εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Τρύφωνα, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον αγροτικό πληθυσμό, αφού θεω­ρείται ο προστάτης άγιος των γεωργών και των αμπελουργών.

Άλλωστε η εορτή του Αγίου συμπίπτει με την περίοδο κατά την οποία αρχίζει η σημαντικότερη αμπελουργική φροντίδα που είναι το κλάδεμα. Γι’ αυτό τον λόγο οι αμπε­λουργοί δεν εργάζονται την ημέρα της εορτής του και ραντίζουν τα αμπέλια τους με τον αγιασμό που τελείται στους ναούς.

Στην περιοχή των Γρεβενών τιμάται ιδιαίτερα ο Άγιος Τρύφωνας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του χωριού Τρικώμου. Έτσι την παραμονή της εορτής τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ και με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως και πολλών ευλαβών πιστών.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τρικώμου και την ημέρα της εορτής, όπου και κήρυξε τον θείο λόγο στους πιστούς.

Λαμπρή Εορτή του Προστάτη των γεωργών στο Τρίκωμο Γρεβενών Λαμπρή Εορτή του Προστάτη των γεωργών στο Τρίκωμο Γρεβενών Λαμπρή Εορτή του Προστάτη των γεωργών στο Τρίκωμο Γρεβενών Λαμπρή Εορτή του Προστάτη των γεωργών στο Τρίκωμο Γρεβενών Λαμπρή Εορτή του Προστάτη των γεωργών στο Τρίκωμο Γρεβενών

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.