Στον παρακείμενο του ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Φανουρίου, πάλαι ποτέ Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στον οποίο φυλάσσεται η εικόνα του Νεοφανούς Αγίου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , με τη συμμετοχή του Εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη.

Πλήθη πιστών Μυκονίων και παραθεριζόντων, κάθε ηλικίας, προσήλθαν και παρηκολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, κομίζοντες πίττες, κατά το έθος, οι οποίες ευλογήθησαν προ του πέρατος της ιεράς Μυσταγωγίας.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στην τιμή των Αγίων από τους ανθρώπους, η οποία εκφράζεται ποικιλοτρόπως, τονίζοντας ότι μέσα απ’ αυτή την ποικιλομορφία εκφράζεται η ενότητα της πίστεως.

Χαρακτήρισε δε ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι μεταξύ του εκκλησιάσματος ήταν πολλοί νέοι και παιδιά, στις ψυχές των οποίων αποτυπώνονται οι πολυαιώνιες παραδόσεις του λαού μας, τη σκυτάλη των οποίων θα παραλάβουν και θα την παραδώσουν με τη σειρά τους στους επερχομένους, σε μια συνεχή σκυταλοδρομία στο διάβα της Ιστορίας, συνεχάρη τον προνοιάρχη των Ναών κ. Σπυρ. Ξυδάκη για την εργώδη μέριμνα και ανιδιοτελή φροντίδα του προς αυτούς και ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για το επιόν φθινόπωρο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.