Μία ημέρα νωρίτερα από την συνηθισμένη, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 το πρωί, πραγματοποιήθηκε εφέτος ο επίσημος εορτασμός της Σύναξης των Τριών Ιεραρχών, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία περιεβλήθη και την ισχύ Νόμου, να χαρακτηρισθεί η κυριώνυμη ημέρα της Εορτής 30η Ιανουαρίου, ως ημέρα αργίας για τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως.

Παρά την συγκεκριμένη απόφαση, ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος απευθύνθηκε και στους Ιερείς και στα Σχολεία ώστε, μέσα στα πλαίσια του Νόμου να διευκολυνθούν οι Σύλλογοι Διδασκόντων των Σχολείων στους οποίους επαφίεται ο εκκλησιασμός των μαθητών, να εκκλησιασθούν την παραμονή της Εορτής.

Έτσι, λοιπόν, όλες οι Ενορίες στην Τοπική μας Εκκλησία λειτούργησαν για τα Σχολεία, τα περισσότερα εκ των οποίων εκκλησιάσθηκαν κατά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες, ενώ, ο επίσημος εορτασμός σύμφωνα με την παράδοση του Τόπου μας, έγινε στην ιστορική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής με την Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Πόλεώς μας.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Γιαννούκος, οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Ζημιανίτης και της Δευτεροβάθμιας κ. Δημήτριος Κυριτσόπουλος, Διευθυντές και Καθηγητές Σχολείων της Χαλκίδος, και αντιπροσωπείες μαθητών από τα Σχολεία, με τις σημαίες τους.

Στη διάρκεια του Κοινωνικού ομίλησε ο κ. Δημήτριος Δομέτιος, Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος, αναφερθείς στις προσωπικότητες και στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στην Παιδεία, αλλά και στην ανθρωπότητα ευρύτερα.

Στην Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη Αρτοκλασία, την οποία προσέφεραν οι Διευθύνσεις Εκπαιδεύσεως, υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων στα Σχολεία μας, καθώς και Ιερό Μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους ευεργέτες, δωρητές, διδάσκοντες και διδασκομένους στο χώρο της Παιδείας.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε και συνεχάρη τις Διευθύνσεις Εκπαιδεύσεως, τους διδάσκοντες για την παρουσία τους και την τιμή προς τους Τρεις Ιεράρχες, έστω και με τις νέες συνθήκες και δεδομένα, επίσης συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες για την υποδειγματική παρουσία και συμπροσευχή τους στον Ι. Ναό και την συμμετοχή τους στην Θεία Κοινωνία, ενώ τους κάλεσε να έχουν τους προστάτες τους Τρεις Ιεράρχες, ως ασφαλή πρότυπα ζωής στην εκπαιδευτική τους πορεία, αλλά και γενικότερα στη ζωή τους.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος παρέθεσε Δεξίωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού της Πολιούχου, κατά την διάρκεια της οποίας υπήρξε η δυνατότητα της συζήτησης και της ζεστής και καρδιακής επικοινωνίας όλων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συν Θεώ, θα λειτουργήσει και αύριο Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, κυριώνυμη ημέρα της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, στον Ι. Ναό της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, ενώ και όλες οι Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως θα λειτουργήσουν για όσους εκπαιδευτικούς και μαθητές επιθυμούν, αλλά και γενικότερα για τους ευσεβείς χριστιανούς, οι οποίοι θέλουν να εκκλησιασθούν και να τιμήσουν τους Προστάτες των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.