Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος προεξήρχε των Ιερών Ακολουθιών του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή 22 και την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Δέκα των εν τη νήσω Κρήτη μαρτυρησάντων, στο πανηγυρίζον αριστερό κλίτος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο σεβαστός Ποιμενάρχης ανέφερε: «Οι Άγιοι Δέκα Μάρτυρες, που έζησαν κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, είναι το μεγαλύτερο δώρο που προσέφερε η Εκκλησία της Κρήτης στον Γεννηθέντα Κύριο, διότι διά των φρικτών βασανιστηρίων που υπέστησαν διά την μεγάλη τους αγάπη προς τον Χριστό απήλλαξαν το νησί από κάθε μορφής ειδωλολατρία και συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξάπλωση της ορθόδοξης χριστιανικής πίστεως.

Η Αγία μας Εκκλησία προερτάζει λαμπρώς την μεγάλη Εορτή των Χριστουγέννων τιμώντας τους Αγίους Δέκα, διότι ο μαρτυρικός βίος τους διατρανώνει σε ολόκληρη την οικουμένη την αγάπη και την πίστη τους στον Ένα και αληθινό Θεό, που με την ενανθρώπηση του Υιού Του άνοιξε σε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος τον δρόμο προς την Βασιλεία των Ουρανών».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.