Πλήθος φιλευσεβών Μυκονίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών κατέκλυσαν απόψε το Καθολικό και τους αύλιους χώρους της πολυαιώνιας Ιεράς και ιστορικής Μονής της Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, τηρούντες τα διατεταγμένα μέτρα υγειονομικής προστασίας, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', συμπαραστατουμένου από τους Εφημερίους της Μυκόνου και από τη Σύρο, με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας κ. Στυλ. Μπρίγκου, της διατελεσάσης Πρωτοδίκου Μυκόνου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Άνω Μεράς κ. Πέτρου Σταυρακόπουλου και της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου κας Φραγκίσκας Κουνάνη.

Προ του πέρατος του Εσπερινού, τους ύμνους του οποίου απέδωσε χορός Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου κ. Γ. Καμαριάρη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , κατά το αρχαίο έθος της Ιεράς Μονής, έψαλε, συναδόντων των πιστών, επί του προευτρεπισμένου Επιταφίου, τα Εγκώμια της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του, υπογράμμισε ότι είναι η Παναγία που υποδέχεται απόψε τους πιστούς στην πολυαιώνια Μονή της και δείχνει σε όλους το δρόμο της υπομονής στο δύσκολο μονοπάτι της ζωής, καλώντας μας, όπως τότε, τους υπηρέτες στο Γάμο της Κανά, να κάνουμε ό, τι μας λέει ο Κύριος και να τηρούμε τις εντολές Του, που συμπυκνώνονται στο «λάβετε, φάγετε …. και πίετε εξ αυτού πάντες….» και στην καινή εντολή της αγάπης!

Μόνον έτσι, προσέθεσε, με τη συμμετοχή μας στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και την αγάπη προς το συνάνθρωπό μας,θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα της ζωής μας και τις δυσκολίες, που όλοι αντιμετωπίζουμε!
Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον, όπως είπε, συνεχιστή του έργου των Πατέρων της Μονής Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, για το ποιμαντικό και ανακαινιστικό του έργο και τη μέριμνά του προς την Ιερά Μονή, και ευχήθηκε προς τους παρισταμένους η Παναγία γρήγορα να εξαφανίσει κάθε κίνδυνο που απειλεί την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο και να επανέλθει η ζωή όλων μας στο δρόμο της αφοβίας και της ηρεμίας.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα ιερουργήσει ωσαύτως στο Καθολικό της πανηγυριζούσης Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.