Αναφέρει η Μητρόπολη:

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, στην πόλη της Κέρκυρας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην “Νύμφη του Χριστού”, την Αγία Αικατερίνη, τη μνήμη της οποίας εορτάζει η Εκκλησία μας. Η Αγία Αικατερίνη έγινε κοινωνός τόσο της θύραθεν παιδείας, όσο και της Σοφίας του Θεού και γι’αυτό ονομάστηκε πάνσοφος. Τόση ήταν η αγάπη της για τον εράσμιο της ψυχής της, ώστε μαρτύρησε με το ίδιο της το αίμα, ομολογώντας τον Κύριό μας.

Δυστυχώς σήμερα, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, η εποχή μας είναι ανάλογη εκείνης που έζησε η Αγία Αικατερίνη. Η ειδωλολατρεία επελαύνει με διάφορα προσωπεία, οι άνθρωποι έχουν εκκοσμικευθεί, και κυριαρχούν η φιλαυτία, η φιληδονία και κυρίως η εκμετάλλευση του ανθρωπίνου προσώπου παντοιοτρόπως.

Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την μεγάλη του πικρία, αλλά και λύπη, για το γεγονός ότι μετά την παρέλευση πολλών δεκαετιών, δεν έχει επισκευαστεί ακόμη ο ιστορικός ναός της Αγίας Αικατερίνης, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, απετέλεσε Μετόχι της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά. Για την επίλυση αυτού του θέματος η τοπική Εκκλησία εμπαίζεται διαχρονικά από τους υπευθύνους.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τον βίο της Αγίας Αικατερίνης, κρατώντας στην καρδιά τους τον Ιησού Χριστό.

Λαμπρή Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στη Μητρόπολη Κερκύρας Λαμπρή Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στη Μητρόπολη Κερκύρας Λαμπρή Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στη Μητρόπολη Κερκύρας Λαμπρή Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στη Μητρόπολη Κερκύρας Λαμπρή Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στη Μητρόπολη Κερκύρας Λαμπρή Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στη Μητρόπολη Κερκύρας Λαμπρή Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στη Μητρόπολη Κερκύρας Λαμπρή Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στη Μητρόπολη Κερκύρας Λαμπρή Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στη Μητρόπολη Κερκύρας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.