Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας, στην παραθεριστική περιοχή του Κινίου Σύρου, τελέσθηκε απόψε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , συμπαραστατούμενος από Εφημερίους της Σύρου και τον Εφημέριο της Μονής Αρχιμ. Μεθόδιο, με την παρουσία πλήθους προσκυνητών, οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν την Μεγαλομάρτυρα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην υπερεκατονταετή πνευματική πορεία της Ιεράς Μονής και τη μεγάλη κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά της, παλαιότερα ως Ορφανοτροφείο και σήμερα ως στεγαζούσης τα πρότυπα Εκπαιδευτήρια, τον Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».
Αναφερόμενος δε στην τιμώμενη Αγία Βάρβαρα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέτρεψε τους πιστούς να κρατήσουν βαθιά μέσα στην καρδιά τους, ως μήνυμα της ημέρας, την αγάπη της Μεγαλομάρτυρος προς την αλήθεια, έτσι όπως την έβλεπε στο πρόσωπο του Ιησού, και την οποία κράτησε ανεξίτηλη στην ψυχή της μέχρι το μαρτυρικό της τέλος!

Προ του πέρατος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χειροθέτησε Αναγνώστη τον Υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών και ζήλον διά την διακονίαν του ιερού Αναλογίου έχοντα κ. Ευάγγελο Δεναξά.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει ωσαύτως στο Καθολικό της ως άνω Ιεράς Μονής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.