Μητρόπολη Αργολίδος-Βαγγέλης Μπουγιώτης

Με κάθε λαμπρότητα η πόλη του Άργους εορτάζει την ανάμνηση της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του πολιούχο της, Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους του θαυματουργού. Την παραμονή της εορτής Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2018, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτωνος ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ήταν 19 Ιανουαρίου του 2008 όταν μετά από πολλές προσπάθειες του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου, τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Πέτρου επέστρεψαν στην πόλη του Άργους .

Στον εσπερινό παραβρέθηκαν ο οι βουλευτές Αργολίδος Ι.Γκιόλας, Ι. Ανδριανός , Ι. Μανιάτης , ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος , ο Περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου , οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές του Δήμου και πλήθος κόσμου.

Ιστορικό του Αγίου Πέτρου Άργους

Όπως αναφέρει από το 1991 σε βιβλίο του ο τότε εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου, π.Ευάγγελος Στασινόπουλος: «Οι έρευνες για τον πολιούχο Άγιο του Άργους ξεκίνησαν το 1889 από τον θεολόγο Χρήστο Παπαοικονόμου. Από το 1894, όταν δημιουργήθηκε ο Σύλλογος Αργείων «Ο Δαναός», άρχισε να εορτάζεται ο Άγιος Πέτρος κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου, την ημέρα της εορτής του.

Και πέντε χρόνια αργότερα εκδόθηκε στη Ρώμη πραγματεία στα ιταλικά με τίτλο: «Ιστορία και έργα του Αγίου Πέτρου Άργους». Τα χρόνια περνούσαν και όλο και πιο πολλά στοιχεία έρχονταν στο φως για την δράση του θαυματουργού Αγίου.

Από το 1985 ο μακαριστός μητροπολίτης Αργολίδας Ιάκωβος έβαλε στόχο την επιστροφή των ιερών λειψάνων, τα οποία είχε πάρει από τον τάφο του στο Αργος ο Λατίνος επίσκοπος Σιγουντονάνι στις 21 Ιανουαρίου 1421 και τα μετέφερε στο Βατικανό.

Όπως λέει η παράδοση, όταν ανοίχτηκε ο τάφος έγινε σεισμός και αναδίνονταν αρώματα. Τότε πολλοί πιστοί πήραν μερικά από τα λείψανα που είχαν θαυματουργές ιδιότητες. Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που στο Βατικανό βρέθηκε μόνο ένα μικρό μέρος των λειψάνων του Αγίου Πέτρου.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Ιάκωβος, προκειμένου να πετύχει την επιστροφή των λειψάνων, χρειάστηκε να ταξιδέψει πολλές φορές στην Ιταλία.

Λαμπρή Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους Λαμπρή Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους Λαμπρή Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους Λαμπρή Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους Λαμπρή Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους Λαμπρή Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους Λαμπρή Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους Λαμπρή Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους Λαμπρή Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους Λαμπρή Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους Λαμπρή Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.