Μέσα σε κλίμα χαράς τελέστηκαν σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου 2024 τα εγκαίνια του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης.

Αμέσως μετά το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ι.Μ. Νέας Σμύρνης, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής τελέστηκαν τα εγκαίνια του νέου Επισκοπείου που βρίσκεται στην οδό Αγίας Φωτεινής 65 στη Νέα Σμύρνη.

Την ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, συμπαραστατούμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο, Παροναξίας κ. Καλλίνικο, και τους Θεοφ. Επισκόπους, Βερενίκης κ. Χρυσόστομο και Σταυροπηγίου κ. Αλέξιο.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Νέας Σμύρνης Αρχιμ. Χρυσόστομος Γκλίβας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Παροναξίας Αρχιμ. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος, ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Φωτεινής π. Ιωάννης Αλατέλης, οι συνεφημέριοί του και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί πως το ακίνητο αγοράστηκε με δαπάνες της Ιεράς Μητροπόλεως, και με κόπους και θυσίες μετασκευάστηκε σε εκκλησιαστικό οίκημα.

Επίσης στα εγκαίνια παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Γιώργος Κουτελάκης, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, η βουλευτής κα Άννα Καραμανλή και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορία του ακινήτου και στον αγώνα της μετασκευής του, μιας και η επιθυμία ήταν να διασωθεί ένα από τα παλαιά σπίτια της πόλεως που να θυμίζει την παλαιά και όμορφη Νέα Σμύρνη των μέσων του περασμένου αιώνος.

«Μετά από την ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία για τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Μητροπόλεώς μας, που τελέσαμε στον Μητροπολιτικό Ναό μας, και το μνημόσυνο των αοιδίμων Ιεραρχών που διαποίμαναν την Τοπική μας Εκκλησία, εγκαινιάζουμε αυτή την ώρα και το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

«Από την ώρα που με το έλεος του Θεού ανέλαβα την ευθύνη της διαποιμάνσεως της τοπικής μας Εκκλησίας, 1η Δεκεμβρίου του 2002, με συνείχε η σκέψη πως θα μπορούσε και η Μητρόπολή μας να αποκτήσει το Επισκοπείο της. Μια Μητρόπολη με αυτό το βαρύ όνομα και αυτές τις πνευματικές ρίζες της δεν θα ‘πρεπε να στερείται στέγης» – πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Η Μητρόπολή μας απέκτησε ένα ευπρόσωπο οίκημα πολύ κοντά στον Μητροπολιτικό μας Ναό και ο νέος Ιεράρχης όταν θα έρθει βρει Επισκοπείο να διαμείνει, κάτι που δεν βρήκε η ελαχιστότητά μου. Ευγνομόνως ευχαριστώ όλους οι οποίοι κοπίασαν μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια που κράτησε η ανακαίνιση και ο εξοπλισμός του Επισκοπείου. Αν θελήσω να τους αναφέρω ονομαστί ο κατάλογος θα είναι μακρύς και πολύ κουραστικός. Ο Κύριος που γνωρίζει τα ονόματα και τους κόπους που κατέβαλαν όλοι τους να τους ευλογεί».

Τέλος μετά το πέρας του αγιασμού των εγκαινίων οι Αρχιερείς ξεναγήθηκαν στους χώρους του Επισκοπείου και ακολούθησε κέρασμα στους φιλόξενους χώρους του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.