Η Ι. Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου εόρτασε, σεμνοπρεπώς και ιεροπρεπρώς, την εορτή του εν αγίοις πατρός ημών Αμφιλοχίου Επισκόπου Ικονίου, κατά την οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος άγει τα ονομαστήρια του.

Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, συμπροσευχομένων του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και του εορτάζοντος Αρχιερέως. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Αρχιερεύς, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου ως και του Θεοφ. Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου.

Συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν Ηγούμενοι, Κληρικοί και Μοναστικές Αδελφότητες εκ της οικείας Ι. Μητροπόλεως ως και εξ΄ άλλων εκ της Μεγαλονήσου. Ο Αντιπεριφειάρχης Χανίων, όλοι οι Δήμαρχοι της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διοικητές των Στρατιωτικών Μονάδων του Ν. Χανίων, εκπρόσωποι Φορέων και Αρχών ως και πλήθος λαού κατέκλυσαν το διήμερο της εορτής την Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, όπου έλαβε χώρα ο εορτασμός, ευχόμενοι εις τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Αμφιλόχιο.

Εις τον Εσπερινό ο χοροστατούν Αρχιερεύς, καρδιακά και αγαπητικά, χαιρέτισε την προσευχητική ομήγυρη αναφερόμενος εις τον εορτάζοντα Άγιο Αμφιλόχιο, ως και εις την «μυστική θεωρία της προσευχής», η οποία όπως σημείωσε «ανοίγει τις πύλες του Ουρανού και ενώνει τα ορατά με τα αόρατα», ευχόμενος από καρδιάς εις τον άγοντα τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχη. Εις την τράπεζα που ακολούθησε χαιρετισμό αγάπης και ευχές απεύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.Ειρηναίος, ο οποίος αναφερόμενος εις το πρόσωπο του εορτάζοντος Αρχιερέως σημείωσε ότι είναι «το πρώτο του πνευματικό παιδί ως και η πρώτη του χειροτονία».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.