Γράφει η Μητρόπολη Χαλκίδος

Με λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε, την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017, η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, με κέντρο τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, όπου έχει καθιερώσει να λειτουργεί εδώ και χρόνια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Εφέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, την πανήγυρη λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, φίλος και παλαιός συμμαθητής του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, από τα χρόνια των σπουδών τους στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, ο οποίος, έχοντας την ονομαστική του εορτή, προσεκλήθη από τον Ποιμενάρχη μας, να εορτάσει τα ονομαστήριά του στην Ιερά μας Μητρόπολη, στην οποία απολαμβάνει αγάπης και σεβασμού από τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή και φιλόχριστο Λαό του Θεού.

Ο άγιος Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με την συμμετοχή του αγίου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, των αγίων ιεροψαλτών του Ι. Ναού κ. Αθανασίου Τριανταφύλλου-Ειδικού Δημοτικού Συμβούλου Χαλκιδέων και κ. Αλεξάνδρου Βουρή και πολλών ευσεβών χριστιανών, ενώ η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αναφερθείς στο τιμώμενο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και την συμβολή Της στο μυστήριο της Θείας Οικονομίας, ενώ με πολλή αγάπη αναφέρθηκε και στον εορτάζοντα άγιο Πτολεμαΐδος, συγχαίροντάς τον και εκ μέρους του Ι. Κλήρου και του Λαού για τα ονομαστήριά του.

Πριν την Απόλυση και μετά τον Πολυχρονισμό που έψαλλαν οι άγιοι Ιεροψάλτες, ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τον Ποιμενάρχη μας για την αγάπη του και την πάντοτε φιλόξενη διάθεσή του.

Λαμπρά Ονομαστήρια Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ Λαμπρά Ονομαστήρια Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ Λαμπρά Ονομαστήρια Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ Λαμπρά Ονομαστήρια Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ Λαμπρά Ονομαστήρια Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ Λαμπρά Ονομαστήρια Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ Λαμπρά Ονομαστήρια Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ Λαμπρά Ονομαστήρια Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ Λαμπρά Ονομαστήρια Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.