Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην παλαιά Λευκωσία, Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος άγει τα σεπτά ονομαστήριά του.

Με τον εορτάζοντα Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου συλλειτούργησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, Χύτρων κ. Λεόντιος, Νεαπόλεως κ. Πορφύριος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Επίσης, στο συλλείτουργο έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Ιωάννης, ο Διευθυντής της Ιερατικής Σχολής Κύπρου «Απόστολος Βαρνάβας» Αρχιμ. κ. Βενέδικτος και άλλοι κληρικοί.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν προσευχόμενοι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος και ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος. Επίσης παρόντες ήταν εκπρόσωποι της πολιτείας, εκπαιδευτικοί και πλήθος πιστών.

Το κήρυγμα του θείου λόγου εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος Μουσουρούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και ευχήθηκε στον Μακαριώτατο να τού παρέχει ο Θεός υγεία και σθένος να καθοδηγεί ατάραχος το τιμόνι της Εκκλησίας της Κύπρου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, συνόδευσαν τον Μακαριώτατο οι Ιεράρχες, ο κλήρος και ο λαός στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, προπορευομένων των Ιεροψαλτών. Εκεί εψάλη ο Πολυχρονισμός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου.

Κατόπιν, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για τις ευχές και ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη με τις πρεσβείες του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Ο Μακαριώτατος δέχθηκε τις ευχές των επισήμων και του πιστού λαού και στη συνέχεια παρέθεσε επίσημο γεύμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε εκπροσώπους της Πολιτείας, στα μέλη της Ιεράς Συνόδου και σε στενούς συνεργάτες του, στην επίσημη τραπεζαρία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Πριν το τέλος του γεύματος, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη και εξέφρασε την άμετρη συμπαράστασή του στην κρίσιμη αυτή καμπή του εθνικού θέματος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε αντιφώνησή του, επισήμανε ότι στόχος του είναι η εξέυρεση μίας βιώσιμης, λειτουργικής και διαρκούς λύσης για το Κυπριακό. Τέλος, ευχήθηκε στον Μακαριώτατο έτη πολλά επ’ αγαθώ της Εκκλησίας μας.

Μετά το πέρας του γεύματος, ανταλλάχθηκαν ευχές μεταξύ των παρευρισκομένων.

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου,

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.