Τα εγκαίνια για ένα ναό αποτελούν γεγονός υψίστης σημασίας καθώς μέσα από την τελετή καθαγιάζεται και μυρώνεται η Αγία Τράπεζα, στην οποία τελείται η Θεία Ευχαριστία.

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως και στην παρουσία πλήθους ευσεβών Χριστιανών, πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, το πρωί, η τελετή των εγκαινίων του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου στον οποίο διακονεί ο Παν. Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας.

Στην τελετή των εγκαινίων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού οι οποίοι πλαισιώνονταν από πολλούς Κληρικούς της Μητροπόλεως μας.

Μετά την τελετή των εγκαινίων τελέστηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην εγκαινιασμένη τράπεζα του Ναού.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους εκείνους που βοήθησαν να εγκαινιαστεί ο Ναός του Αγίου Δημητρίου, τον κτήτορα του Ναού π. Δημήτριο Αλεξανδράκη, αλλά και τον άξιο συνεχιστή του Αρχιμ. Νικηφόρο, τους επιτρόπους, την ερανική επιτροπή και όλο τον κόσμο. Ευχαριστήριους λόγους απηύθυνε και ο π. Νικηφόρος προς τους δύο Αρχιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους την πανήγυρη και τέλεσαν τα εγκαίνια του Ναού.

Επίσης εκ μέρους της Μητροπόλεως ύστερα από εισήγηση της Ενορίας απονεμήθηκαν και δύο ευαρέσκειες για την προσφορά τους στον π. Δημήτριο και στον ευεργέτη κ. Κωνσταντίνο Κοσκινά.

Το παρών στη λατρευτική σύναξη έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Ακρωτηρίου, Διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθος κόσμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.