Με ιερή κατάνυξη και ευταξία τελέστηκαν την Τετάρτη 4 Αυγούστου ε.έ. τα εγκαίνια του ιερού ναού της Αγίας Βαρβάρας και του νέου κλίτους του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, και συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας κ.κ. Δαμασκηνού, ενώ έλαβαν μέλος ο Υπεύθυνος Στρατιωτικός Ιερέας Πρωτ. Κυριακός Μπαντουβεράκης και Ιερείς της Μητροπόλεως μας και άλλων Μητροπόλεων.

Ενδεδυμένοι οι αρχιερείς με ειδική αμφίεση έκαναν τον καθαρισμό των Αγίων Τραπεζών συμβολίζοντας την καθαρότητα και την ανακαίνιση του ιερού ναού.

Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, στρατεύσιμοι αλλά και πολιτικό προσωπικό είχαν κατακλύσει τον ναό από νωρίς το πρωί και συμμετείχαν στην επιβλητική τελετή των εγκαινίων.

Παρών ήταν ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης με τους επιτελείς του και ο Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης Αρχιπλοίαρχος Σαριγιάννης Ιωάννης.

Τους ύμνους έψαλλε ο Άρχων Πρωτοψάλτης της ΜΤΧ Εκκλησίας κ. Κων/νος Στεφανάκης βοηθούμενος από τους μαθητές του Ιεροψάλτες.

Μετά το πέρας του Πρώτου Αρχιερατικού Συλλείτουργου στο Ναό πραγματοποιήθηκε στη λέσχη αξιωματικών εκδήλωση για τα εγκαίνια όπου ο Στρατιωτικός Ιερέας π. Κυριακός ευχαρίστησε τους δύο Αρχιερείς για την μεγάλη ευλογία καθώς και τον Αρχηγό ΓΕΝ και τον Διοικητή προσφέροντας σε όλους τιμητική πλακέτα των Εγκαινίων και ένα συμβολικό νόμισμα ως ενθύμιο για την ημέρα αυτήν.

Παράλληλα και ο Αρχηγός προσέφερε μία πλακέτα στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την σημερινή ευλογία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.