Με την τέλεση Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιουλίδος Κέας και με την προσεκτική παρουσία τους εντός και εκτός αυτού, οι Κείοι τίμησαν σήμερα τον Προστάτη τους Άγιο Χαραλάμπη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ κηρύσσων τον θείο λόγο αναφέρθηκε στην αληθινή χαρά, την οποία μόνο ο Χριστός χαρίζει στους ανθρώπους και προέτρεψε τους παρισταμένους πιστούς, με την ελπίδα η οποία τροφοδοτεί τη χαρά, να ενισχύσουν την καρδιά τους, με πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στους ιατρούς και την επιστήμη, για να ξεπεραστεί η δύσκολη αυτή περίοδος της πανδημίας και τους ευχαρίστησε για την προσέλευσή τους στο Ναό.
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν επίσης η Δήμαρχος Κέας κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου,ο Αντιδήμαρχος και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λιμενάρχης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέας και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κείων καί ολιγομελείς αντιπροσωπείες μαθητών των Σχολείων της Κέας, με τις Σημαίες τους και Εκπαιδευτικούς.
Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας, μάλιστα, προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ μία αγιογραφία του Αγίου Χαραλάμπους, που τα ίδια εφιλοτέχνησαν,
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ χειροθέτησε Πνευματικό τον Αχιερατικό Επίτροπο Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθέριο Δεμένεγα και απένειμε το μετάλιο της Μητροπόλεως στον επι δεκαετίες επίτροπο του ενοριακού ναου Αγίου Σπυρίδωνος με σημαίνουσα εκκλησιαστική διακονία Στέφανο Μαρκοπουλιώτη.
Στη συνέχεια και κατά παράκληση της Δημάρχου, προς αποφυγή συνωστισμού κατά την μετακίνηση προς το Δημαρχείο, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε εντός του Ναού την Βασιλειόπιτα του Δήμου Κέας και ευχήθηκε στη Δήμαρχο να έχει δύναμη και επιτυχία στο έργο της,και η Δήμαρχος αντιφώνησε και ευχήθηκε για την εορτή!
Εν τω προσώπω δε των ολίγων μαθητών ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά της Κέας “καλή πρόοδο” και ο Άγιος Χαραλάμπης να γεμίζει καρδιά τους με χαρά, ώστε να λάμπουν τα πρόσωπά τους από αισιοδοξία και, απευθυνόμενους στους παρισταμένους, υπογράμμισε ότι “αυτά τα παιδιά μας δίνουν παράδειγμα θέλησης, καθώς κατόρθωσαν, υπό αντίξοες και με πρωτόγνωρους τρόπους, να συνεχίσουν τη μαθησιακή τους πορεία, διδάσκοντάς μας ότι μπορούμε να βρίσκουμε τρόπους, ὠστε να υπερβαίνουμε με επιτυχία τις δυσκολίες”.
Τέλος, διένειμε στα παιδιά μικρές εικόνες των Τριών Ιεραρχών και τευχίδιο για την Ελληνική σημαία, τα οποία, διά του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κέας, θα διανεμηθούν τις επόμενες ημέρες σε όλους τους μαθητές του νησιού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.