Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη Φθιώτιδος

Την Αγιοβασιλόπιτα της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας ευλόγησε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Νικόλαος κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου των καθηγητών.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και η χορωδία των μαθητών υπό την Διεύθυνση της Μουσικού κας Βασιλικής Γούση τραγούδησε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και απέδωσε επίκαιρους ύμνους.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά και απευθυνόμενος στους μαθητές τους συμβούλεψε να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους και τους επεσήμανε, ότι είναι τυχεροί που φοιτούν σε ένα τέτοιο σχολείο, το οποίο εργάζεται ακούραστα και για την πνευματική προκοπή των μαθητών του.

Απευθυνόμενος στους καθηγητές τους παρότρυνε να συνεχίσουν να δίδουν την κατά Χριστόν μόρφωση στα παιδιά και όπως οι καλλιτέχνες δημιουργούν όμορφα γλυπτά έτσι και αυτοί να διαμορφώνουν όμορφες παιδικές ψυχές.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία στο σχολείο μια εικόνα του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και στους μαθητές το ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως για το έτος 2018.

Το φλουρί της αγιοβασιλόπιτας έτυχε ο κ. Πέτρος Κόρδας, φιλόλογος.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά κεράσματος στο γραφείο των καθηγητών κατά την διάρκεια του οποίου ο Ποιμενάρχης μας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διευθυντή κ. Ιωάννη Ζαχαράκη και τους καθηγητές.

Λαμία: Την Αγιοβασιλόπιτα της Εκκλησιαστικής Σχολής ευλόγησε ο Φθιώτιδος Νικόλαος Λαμία: Την Αγιοβασιλόπιτα της Εκκλησιαστικής Σχολής ευλόγησε ο Φθιώτιδος Νικόλαος Λαμία: Την Αγιοβασιλόπιτα της Εκκλησιαστικής Σχολής ευλόγησε ο Φθιώτιδος Νικόλαος

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.