Την 14η Απριλίου ε.έ., Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, κατόπιν σεπτής αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον ιστορικό παλαιοχριστιανικό Ιερό Ναό της Παναγίας της Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης (5ος αιώνας).

Κατά την διάρκεια του Κυριακάτικου λόγου του, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε στα πλούσια νοήματα της σημερινής ακουσθήσας Ευαγγελικής Περικοπής, καθώς επίσης και στην μεγάλη μορφή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, την οποία προβάλει και τιμά σήμερα η Αγία μας Εκκλησία, ως ένα από τα φωτεινότερα παραδείγματα ειλικρινούς μετανοίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η μεταποιητική δύναμη του Ιησού Χριστού, μπορεί τον κάθε άνθρωπο, όσο αμαρτωλός και να είναι, να τον καθιστά κληρονόμο της Βασιλείας των Ουρανών».

«Μέσα από την ειλικρινή Μετάνοια, μπορούμε να κερδίσουμε την Σωτηρία μας» τόνισε ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει λέγοντας «ότι το παράδειγμα της Οσίας Μαρίας, μπορεί να μας εμπνεύσει, να μας δώσει θάρρος και κουράγιο και έστω την τελευταία στιγμή να αλλάξουμε και να μετανοήσουμε ειλικρινά».

Καταλήγοντας, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για την ευλογία που παρείχε να ιερουργήσει σήμερα στον συγκεκριμένο Ναό, στον οποίο πέρα από την πλούσια ιστορία που διαθέτει, συνδέεται πνευματικά με την Αγία Νεομάρτυρα Κυράννα την εξ Όσσης του Λαγκαδά καταγόμενη, μιας καθ΄ έτος την Κυριακή μετά την 8η Ιανουαρίου, οι Οσσαίοι της Θεσσαλονίκης, τιμούν εκεί την μνήμη της.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.