Στην μοναδικότητα της εν Χριστώ Ζωής και στην αγάπη που πρέπει να δείχνουμε προς όλους τους συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως, έχοντας ως πρότυπο τον Κύριο, ο Οποίος και είναι ευεργετικός προς όλους μας, αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χρυσαυγής, όπου και Ιερούργησε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου ε.έ, και με την οποία ξεκίνησαν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις επ΄ευκαιρία της εορτής του Μεγαλομάρτυρα, Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως της Θεσσαλονίκης και της περιοχής μας.

«Το μήνυμα του Ευαγγελίου, μας βγάζει έξω από τα καθιερωμένα. Μας δίδει την δυνατότητα να ζήσουμε αυτή την μοναδικότητα και αυτή την ιερότητα, που έχει η ζωή μας ως γεγονός. Ο Θεός μας δίδει συνεχώς ευκαιρίες να ζούμε ποιοτικά και ξεχωριστά κάθε στιγμή της ζωής μας, αρκεί να έχουμε ως οδηγό τις Εντολές και τον Λόγο Του».

Παίρνοντας εν συνεχεία αφορμή από την ολοκλήρωση της αγιογραφήσεως του Ιερού Ναού και αφού συνεχάρη τον Ιερατικό Προϊστάμενο, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Γιάννη, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι «οι εικόνες και τα πρόσωπα των Αγίων που υπάρχουν είναι μία ξεχωριστή διδασκαλία και ένα παράδειγμα για την ζωή μας, διότι μέσα από αυτές μπορούμε να καρπωθούμε προσωπικά διδάγματα, ώστε να καταφέρουμε να ζούμε συνεχώς μέσα στην χαρά, την ευλογία και την ειρήνη του Κυρίου».

Καταλήγοντας τον λόγο του σημείωσε ότι «ο άνθρωπος θα πρέπει καταφέρει να δεχτεί την Χάρη του Θεού και να ενωθεί μαζί Του, εφαρμόζοντας τον λόγο του Αγίου Γρηγορίου του Καβάσιλα, περί της εν Χριστώ παραμονής και να συνδέσει την ζωή του με τον Κύριο, ώστε να γίνει Θεούμενος άνθρωπος και άνθρωπος του Θεού».
Λαγκαδά Ιωάννης: Το μήνυμα του Ευαγγελίου, μας βγάζει έξω από τα καθιερωμένα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.