ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Δηλώσεις στο δημοσιογράφο Παναγιώτη Γκόρη παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ Ιωάννης εις τας οποίας αναφέρθηκε στην σημερινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας και σε άλλα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σεβ. Πως είδατε τη σημερινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος:

Η έκβασις των εργασιών υπήρξε επιτυχής, διότι επιβεβαίωσε την επιτυχή έκβαση της επιστολής την οποία απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών προς τον Πρωθυπουργό. Αυτή λοιπόν η επιστολή με το περιεχόμενό της ενήργησε κατά τρόπον προεργασίας ούτως ώστε και οι αποφάσεις της Πολιτείας να βρίσκονται στη συχνότητα των προσδοκιών που είχε η Εκκλησία και ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός.

Για τους επερχόμενους εορτασμούς της αποδόσεως του Πάσχα:

Πρέπει να δοξάζουμε το Θεό γιατί η Πατρίδα μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται εις μιαν προνομοιακή θέση έναντι άλλων χωρών, και επομένως στα πλαίσια αυτής της δοξολογίας θα είναι και αυτή η απόδοση της εορτής του Πάσχα.

Είναι κάτι το οποίο κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός βιώνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, το Πάσχα των Ελλήνων είναι μοναδική και μεγάλη εορτή της Πίστεως του Γένους μας και πρέπει να είμεθα ευγνώμονες προς το Θεό που μας αξιώνει να έχουμε μια τέτοια ευλογία στη λειτουργική μας ζωή.

Η συνέχεια στο άρθρο Λαγκαδά Ιωάννης στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Δεν μειοδοτεί στο κεφάλαιο της Πίστεως όποιος υπακούει στις εντολές των αρμοδίων

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.