ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Δηλώσεις στο δημοσιογράφο Παναγιώτη Γκόρη παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ Ιωάννης εις τας οποίας αναφέρθηκε στην σημερινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας και σε άλλα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σεβ. Πως είδατε τη σημερινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος:

Η έκβασις των εργασιών υπήρξε επιτυχής, διότι επιβεβαίωσε την επιτυχή έκβαση της επιστολής την οποία απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών προς τον Πρωθυπουργό. Αυτή λοιπόν η επιστολή με το περιεχόμενό της ενήργησε κατά τρόπον προεργασίας ούτως ώστε και οι αποφάσεις της Πολιτείας να βρίσκονται στη συχνότητα των προσδοκιών που είχε η Εκκλησία και ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός.

Για τους επερχόμενους εορτασμούς της αποδόσεως του Πάσχα:

Πρέπει να δοξάζουμε το Θεό γιατί η Πατρίδα μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται εις μιαν προνομοιακή θέση έναντι άλλων χωρών, και επομένως στα πλαίσια αυτής της δοξολογίας θα είναι και αυτή η απόδοση της εορτής του Πάσχα.

Είναι κάτι το οποίο κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός βιώνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, το Πάσχα των Ελλήνων είναι μοναδική και μεγάλη εορτή της Πίστεως του Γένους μας και πρέπει να είμεθα ευγνώμονες προς το Θεό που μας αξιώνει να έχουμε μια τέτοια ευλογία στη λειτουργική μας ζωή.

Αν κανείς ρίξει μια ματιά στην παγκόσμια ειδησεογραφία, και δει τι καταστάσεις ζει ο κόσμος όλος, εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ένας μεγάλος λόγος ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης προς τον Τρισάγιο Θεό προς τον Αναστάντα Κύριο, και να ευχαριστήσουμε τους επιστήμονες της πατρίδος μας που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται όπως επίσης και την πολιτική ηγεσία του τόπου η οποία στο μειζωνος σημασίας θέμα έδειξε ομοψυχία και από κοινού συνείργησαν όλοι ουτως ώστε να βρισκόμαστε σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βέβαια αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι υπάρχει τρεπτότητα που είναι και ο κίνδυνος της υποθέσεως και για να διασφαλίσουμε την ομαλή πορεία προς την ύφεση του φαινομένου θα πρέπει όλοι να είμεθα συνεπείς ως προς τα όσα εντέλλονται συμβουλευτικώς παραινετικώς.

Το να υπακούει κανείς εις την εντολήν των αρμοδίων δεν σημαίνει ότι μειοδοτεί στο κεφάλαιο της Πίστεως. Άλλο η Πίστις άλλο η προάσπισις της Υγείας.

Άλλο να υποχωρεί κανείς σε θέματα της Ορθοδόξου Πίστεως μας και άλλο το να κατανοεί πως χρειάζεται με σύνεση να αντιπαρερχόμεθα των κινδύνων εκείνων που ελοχεύουν στο χώρο, στην κοινωνία των πιστών, εφόσον και οι πιστοί και όλοι εμείς ειμεθα μέλη της κοινωνίας που αυτήν την ώρα διέρχεται κίνδυνο.

Πρέπει με σεβασμό να εφαρμόσουμε όσα συνιστούν οι αρμόδιοι και βλέπετε η Θεία Λειτουργία είναι πλεόν κοινή ευλογία για όλους τους Πιστούς, λειτουργικά υπάρχει μεθεκτικότης και οι Ναοί μας άνοιξαν και θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Χρειάζεται υπομονή, χρειάζεται προσευχή, χρειάζεται ταπεινό φρόνημα και να μάθουμε κάποτε να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως κάποιοι θέλουν να τα διαμορφώνουν με προσωπικές θεωρήσεις οι οποίες πολλές φορές ειναι ουτοπικές.

Για τα παιδιά που αρχίζουν τις Πανελλήνιες:

Στα παιδιά μας ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα των εξετάσεων. Οι Πανελλαδικές που αρχίζουν αυτήν την περίοδο είναι ένας σημαντικός σταθμός στο πεδίο των οραματισμών του κάθε νέου.

Τους ευχόμεθα με στράτευση των πνευματικών τους δυνάμεων αλλά και με αυτοπεποίθηση στα όσα έχουν μέχρι στιγμής αποκτήσει μορφωτικά αγαθά και με καλή συνδυαστική χρήση των μορφωτικών τους αγαθών να έχουν επιτυχία και αυτό το οποίο θέλει ο καθένας να το κατορθώσει μέσα από τον αγώνα και την προσπάθειά του.

Να έχουν παντοτε υπόψιν τους ότι οι εξετάσεις δεν πρέπει να είναι ο αυτοσκοπός στη ζωή τους, είναι μια δοκιμασία επιτυχής και ευχόμεθα ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός να χαρίζει στη ζωή τους τη δύναμη για να ξεπερνούν τα προβλήματα τις δυσκολίες και τις φουρτούνες της ζωής, και τελικώς να βαδίζουν επί των υδάτων χωρίς να βυθίζονται από το φόβο των προβλημάτων.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Παναγιώτης

Έτσι είναι ο δημόσιος υπάλληλος την καρέκλα θέλει ,ο σεβασ,, λαγγαδα ας ανατρεξη στης δηλώσεις του γέροντα ΕΥΘΎΜΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΌΡΟΥΣ και ίσως προσπαθηση να φταση τον προκαθήμενο του σε πίστη και αξία μητροπολίτη.Ο θεός να μας έχει υπό την σκέπη του γιατί από αρχιερείς δεν υπάρχει σωτηρία

2
Παναγιώτης

Όταν η αλεπού δεν φτάνει πουλά παραμύθι δέσποτα υποταγμένος στον Καίσαρα ως αρχιερέας που σταύρωσε τον Χριστό με άρνηση πίστης,θα έλθει η ώρα της κρίσεως