ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ανατρεπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ Ιωάννης στον δημοσιογράφο Πάνο Γκόρη και το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Αναφορικά με το θέμα των θρησκευτικών σημείωσε:

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση υποτιμήσεως του μαθήματος των θρησκευτικών, περιορισμού του και εμφανίζονται και άλλες πρακτικές σε ότι αφορά την επιλογή της ύλης.

Εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό από πλευράς Υπουργείου είναι ότι η διδασκαλία των θρησκευτικών πρέπει να αποτελέσει όχι πάρεργον μάθημα αλλά να είναι από τα κύρια μαθήματα διότι συντελεί στη διαμόρφωση της προσωπικότητος των νέων ανθρώπων. Οι οποίοι μάλιστα ζουν πλεόν σε μια πολυπολιτισμική διαθρησκειακή κοινωνία.

Πρέπει τα ελληνόπουλα να μάθουν την Ορθόδοξη Πίστη και Διδασκαλια και να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στον ευρύτερο θρησκειολογικό χώρο μάθησης πληροφόρησης και κατανόησης θρησκευμάτων που αποτελούν πλέον καθημερινότητα στην ελληνική κοινωνία.

Είναι απαράδεκτο όμως να υπάρχουν σχολεία στα οποία διδάσκεται το Ισλάμ, σχολεία που διδάσκουν άλλες χριστιανικές ομολογίες και να αποφεύγεται ή να περιορίζεται ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο το μάθημα των θρησκευτικών.

Η συνέχεια στο άρθρο Λαγκαδά Ιωάννης στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE για Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και θρησκευτικά

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.