Μητρόπολη Λαγκαδά-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό Αγίας Παρασκευής

«Ο Θεός δεν περιφρονεί και δεν αποκλείει κανέναν από το γεγονός της χαράς, εμείς περιφρονούμε τον εαυτό μας και τον βγάζουμε έξω από την Παρουσία, την Ευλογία και την Κλίση του Θεού», τόνισε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, στον Κυριακάτικο Λόγο του, τον οποίο πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην οποία προεξήρχε, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου ε,έ., εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Κολχικού.

«Σε όλους τους ανθρώπους, ο Θεός δίδει ευκαιρίες και δεν αφήνει κανέναν ακάλεστο στο μεγάλο γεγονός της Βασιλείας Του και του Δείπνου της αιωνίου ζωής. Ο Θεός δεν αρνείται κανέναν, εμείς όμως αρνούμεθα τον Θεό και βρίσκουμε προφάσεις και δικαιολογίες για να απομακρυνθούμε και να μην ανταποκριθούμε στο κάλεσμα Του.

Ο Θεός μας θέλει κοντά Του και μαζί Του, δίδοντας μας συνεχώς την χαρά εκείνη ώστε να καθίσουμε στο Δείπνο της Αγάπης Του μαζί Του», υπογράμμισε σε άλλο σημείο του λόγου του ο Σεβασμιώτατος για να συνεχίσει αναφερόμενος εκτενώς στην μνήμη του Αγίου Διονυσίου Αιγίνης του Θαυματουργού του εν Ζακύνθῳ καθώς επίσης και προ του Νόμου και εν Νόμω κατά Σάρκα Προπάτορες του Κυρίου, που τιμούνται σήμερα από την Αγία μας Εκκλησία.

Καταλήγοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε καταλλήλως προς το πολυπληθές εκκλησίασμα εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, σημειώνοντας ότι «τα Χριστούγεννα είναι η εκείνη η μεγάλη εορτή που μπορεί να παραμένει συνεχώς στην καρδιά μας ως η αιώνια πηγή χαράς και ειρήνης, έχοντας μέσα μας, όλες εκείνες τις προϋποθέσεις του Θεοδέγμονος Σπηλαίου ώστε η καρδιά μας, να ζει συνεχώς την Γέννηση του Κυρίου και την Ευλογία του Ουρανού».

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμίωτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, επίδωσε εις τον Ιερατικό Προϊστάμενο της ενορίας της Αγίας Παρασκευής Κολχικού, Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Καλαϊτζή, το επετειακό Μεταλλείο των 1037 ετών από της Ιδρύσεως της Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης και των 50 ετών από της επανιδρύσεως αυτής, για την μεγάλη του συμβολή και ουσιαστική βοήθεια του, στην αποπεράτωση των έργων της ανεγέρσεως του Ι. Ν. των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά, ευχαριστώντας τον παράλληλα, και ευχόμενος να συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο και αγάπη την μεγάλη του προσφορά που επιδεικνύει στο πνευματικό έργο της ενορίας του Κολχικού και γενικότερα της Μητροπόλεως Λαγκαδά.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.