Εκοιμήθη σήμερα, Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης μίλησε για τελευταία φορά χθες το βράδυ με τους συνεργάτες του και μάλιστα τους είπε πως μετά τη σημερινή Θεία Λειτουργία θα τελούσε δέηση για την απαλλαγή από τον κορωνοϊό.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Συνέντευξη εφ’ όλης της παραχώρησε ο Σεβ Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ Ιωάννης στον δημοσιογράφο Πάνο Γκόρη και το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Κορονοϊος
Το θέμα του κορονοϊού είναι πολύ σοβαρό και πρέπει με την αντίστοιχη σοβαρότητα να το αντιμετωπίσει και η πολιτεία και η κοινωνία και βέβαια η εκκλησία μας όπως βοήθησε μέχρι τώρα θα βοηθήσει και τώρα και σήμερα και αύριο. Το ζητούμενο είναι να υπάρξουν σωστές μεθοδεύσεις προληπτικών μέτρων.

Εάν τα προληπτικά μέτρα ανατροπής της εξελίξεως της πανδημίας επιτύχουν, πραγματικά και οι εκκλησίες ανοίξουν και τα Χριστούγεννα θα εορταστούν και η οικονομία θα ανακάμψει και ο κόσμος θα χαρεί όλες τις ευλογίες που μας χαρίζει ο Θεός. Αν όμως δεν υπάρχουν αποτελέσματα στην προσπάθεια αποτροπής της διασποράς του ιού, δεν μπορεί κανείς να έχει αισιόδοξες προβλέψεις.

Ο Σεβασμιώτατος για την κατάσταση στην επαρχία του
Η εικόνα είναι τραγική. Βλέπει κανείς μια ζωντανή πόλη να νεκρώνεται, βλέπει κανείς πραγματικά την επαρχεία να αδειάζει, βλέπει κανείς τις τραγικές στιγμές στις οικογένειες όπου υπάρχουν ασθενείς με κορονοϊό και μάλιστα όταν αυτοί βρίσκονται στο τελικό στάδιο και δεν μπορεί να υπάρξει αναστροφή της πορείας, όταν βλέπει κανείς ετοιμοθάνατους νέους ανθρώπους είναι κάτι το τραγικό, κάτι το οποίο μας συγκλονίζει.

Ευχόμεθα ο Θεός να βοηθήσει και να αποτρέψει όλες αυτές τις καταστάσεις που συνθέτουν μία εικόνα ζοφερή και μία πράγματικότητα η οποία είναι ξένη προς τη μέχρι ζωή των ανθρώπων. Αλλά χρειάζεται προσευχή, χρειάζεται προσοχή χρειάζεται επαγρύπνηση και να υπάρχει πειθαρχία και υπακοή στα όσα συνιστούν οι αρμόδιοι ιατρικοί παράγοντες.

Η συνέχεια στο άρθρο Λαγκαδά Ιωάννης στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Ατυχές εμείς να κλείνουμε Ναούς και να ανοίγει Τέμενος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.