Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης για το μέλλον της χώρας μετά από ενδεχόμενη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο ιεράρχης έκανε λόγο για μια «τάση διχαστικού πνεύματος στην ελληνική κοινωνία», όσον αφορά το περιεχόμενο της Συμφωνίας, επισημαίνοντας ότι «είναι ανησυχητική η εικόνα που έχει δημιουργηθεί».

Όπως μάλιστα ο Μητροπολίτης, η ανησυχία του δεν έγκειται «για τα όσα θα συμβούν μέχρι την Πέμπτη ή την Πέμπτη, αλλά μετά την Πέμπτη φοβούμαι ότι θα έχουμε της επιπτώσεις», εξηγώντας ότι ο φόβος του κινείται γύρω από τις εκδοχές που υπάρχουν για τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας στο εσωτερικό της χώρας μας αλλά και στη διεθνή κοινότητα.

«Η πορεία του γένους μας περνά μέσα από πιέσεις, δυστυχώς κανείς δεν θέλει το καλό αυτού του τόπου. Θέλουμε κλίμα ενότητας και συνεργασίας», επισήμανε ο σεβασμιώτατος.

Σε ερώτημα εάν θα έπρεπε να διενεργηθεί δημοψήφισμα για την επικύρωση της Συμφωνίας, ο κ. Ιωάννης είπε πως «θα ήταν κάποια δημοκρατική λύση, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει μετά απο ενημέρωση του λαού για το κείμενο της συμφωνίας».
Τέλος είπε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα «δεν είναι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων δυνάμεων που δεν χειρίστηκαν το θέμα όπως θα έπρεπε».

voria

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.