Θα πρέπει στην καθημερινότητα και στην συναναστροφή μας, η Αγάπη να είναι το κυρίαρχο βίωμα και μέσα από αυτή να σκορπούμε την Χαρά και την Ειρήνη σε όλους τους συνανθρώπους μας», σημείωσε στην ομιλία του αναλύοντας το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας της οποίας προεξήρχε, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

«Δεν πρέπει να αφήνουμε τον εαυτό μας να παρασύρεται από τίποτα και χωρίς λόγο. Δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε τον Χριστό, την Εκκλησία, παίρνοντας λάθος πορεία και κάνοντας λανθασμένες επιλογές οι οποίες μας οδηγούν στην απώλεια και συνδέουν την ζωή μας με το παράσιτο του βίου», σημείωσε σε άλλο σημείο, για να συμπληρώσει λέγοντας, «όταν ο άνθρωπος στέκεται στην Πίστη και επικαλείται του όνομα του Κυρίου αληθινά και μέσα από την καρδιά του, όπως έκαναν και οι Άγιοι μας, τότε όλα αλλάζουν και οδηγείται στον σωστό δρόμο.

Από εμάς χρειάζεται η σωστή βούληση και η πραγματική θέληση, έχοντας πάντοτε ως οδηγό την αγαπητική προσέγγιση και προς τον Θεό και προς τον άνθρωπο».

Καταλήγοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος και αφού ευχήθηκε μέσα από την καρδία του προς όλο το εκκλησίασμα λόγω των ημερών που διανύουμε και της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και πανηγύρεως του περικαλλούς αυτού Ναού υπογράμμισε ότι, «η πνευματική ζωή είναι μία πορεία δυναμική, απαιτεί σωστό βηματισμό και συνεχή εγρήγορση, δεν θα πρέπει να αδιαφορούμε αλλά να προσπαθούμε συνεχώς να έχουμε μία σταθερότητα στα βιώματα της Πίστεως μας παραμένοντας στον σωστό δρόμο που μας οδηγεί στην Αιώνια Ζωή».
Λαγκαδά Ιωάννης: Δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε τον Χριστό, την Εκκλησία

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.